Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote päätti ulkoistaa lääkintätekniikan huoltonsa Istekille – Essoten noin viisi työntekijää siirtyy Istekin palvelukseen vanhoina työntekijöinä

Ratkaisulla turvataan lääkintäteknisten palvelujen saatavuus ja kaikkien toimipisteiden laitteiden korjauspalvelut.

Lääkintätekniikan huolto ulkoistetaan Essotelta Istekki Oy:lle. Asiasta päätti Essoten hallitus torstaina, kun asia oli käsiteltävänä hallituksessa kolmannen kerran.

Istekki perustaa toimipisteen Mikkeliin ja kuntayhtymän nykyinen noin viiden henkilön suuruinen lääkintätekniikan henkilöstö siirtyy sen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Ratkaisulla turvataan lääkintäteknisten palvelujen saatavuus ja kaikkien toimipisteiden laitteiden korjauspalvelut.

– Pääsyynä ulkoistukselle on kuntayhtymän oman lääkintätekniikan yksikön pieni koko, laaja palvelualue ja henkilöstörekrytoinnin haasteet. Lääkintätekniikan henkilöstön saatavuuteen liittyvänä ongelmana on erityisesti se, ettei alalle ole käytännössä suoraan valmistavaa koulutusta, kertoo tila- ja tukipalvelujen johtaja Veli Matti Thure Essoten tiedotteessa.

Palveluja ostettu vuodesta 2019 lähtien

Kuntayhtymän lääkintätekniikan yksikkö on tuottanut lääkintälaitteiden huoltopalveluja Mikkelin keskussairaalassa, Moision sairaalassa, Mikkelin muissa toimipisteissä sekä ympäristökuntien alueella vuodesta 2019 lähtien.

Yrityksen kanssa on neuvoteltu vuoden 2020 alusta alkaen lääkintätekniikan palvelujen ulkoistamisesta myös keskussairaalan ja Moision sairaalan osalta. Syksyllä 2020 tehtiin yhteinen selvitysprojekti, jonka pohjalta Istekki teki suunnitelman ulkoistuksen mahdollisesta etenemisestä.

Tarkoitus on tehdä Essoten ja yhtiön välillä kirjallinen sopimus, jossa sovitaan luovutusta koskevista yksityiskohdista. Tarkempi ulkoistuksen ajankohta täsmentyy neuvottelujen edetessä.

Istekki Oy on julkisomisteinen osakeyhtiö, jossa omistajina on kuntia, kuntayhtymiä ja omistajien strategisia kumppaneita. Essote on yksi yhtiön omistajista.