Nimekäs Hotelli Savonsolmu avaa ovensa kesällä – Alkuvaiheessa tarjolla on aamiaista: "Illallisravintola avataan sitten aikanaan, mikäli sellaiselle on tarvetta"

Uusi omistaja aikoo säilyttää hotellin uniikin ulkoasun ja tyylin.

Uusi omistaja vakuuttaa tietävänsä, että Savonsolmun tulevaisuus kiinnostaa ihmisiä. Jaana Virtanen

Jari Asikainen

Pieksämäen maineikas Hotelli Savonsolmu avaa ovensa uudelleen kahden tai kolmen kuukauden kuluttua. Näin kaavailee hotellin uusi omistaja, Nordic Real Estate Management Kb:n toimitusjohtaja Kalle Kroon.

– Toivottavasti ainakin osa hotellista on tuolloin toiminnassa. Se on mahdollista, mikäli sähkö- ja kaukolämpöverkot ovat pääosin kunnossa.

Kroon kertoo, että liikkeelle lähdetään rauhallisesti. Ensin tarkistetaan huoneet vanhalta puolelta ja sitten siirrytään vastaanottosaliin ja ravintolaan

– Kunhan nämä ovat kunnossa, voimme avata hotellin. Katsotaan sitten asiakasmäärien perusteella, koska etenemme uudelle, parvekkeelliselle puolelle.

Alkuvaiheessa Savonsolmussa tarjoillaan vain aamiaista. Mutta jos kysyntää riittää, aletaan tarjoilla lounastakin.

– Illallisravintola avataan sitten aikanaan, mikäli sellaiselle on tarvetta.

Nordic Real Estate Management Kb on kiinteistöalan perheyritys, joka toimii Ruotsista käsin. Yritys omistaa Ruotsissa kiinteistöjä, joissa on joko majoitusta tai liiketiloja. Hotelli Savonsolmun myötä yritys on rantautumassa myös Suomen markkinoille.

Savonsolmun ostaminen merkitsee uutta aluevaltausta sikälikin, että yritys aikoo vastata majoituspalveluista itse.

– Otamme taloon ensisijaisesti ravintoloitsijan, mutta jollei sellaista löydy, alamme pyörittää sitäkin itse.

Kroon kertoo, että alkuvaiheessa hotelli tulee työllistämään puolenkymmentä hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista sekä heidän lisäkseen yksi tai kaksi kiinteistön ylläpidosta, huollosta ja korjaustöistä vastaavaa henkilöä.

– On edullisempaa, huokeampaa ja nopeampaa, kun oma henkilökunta vastaa korjaustöistä. Tässä asiassa teemme toki yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa.

Pääkohteena yli 55-vuotiaat

Kroonin mukaan Savonsolmun pääasiallinen asiakasryhmä ovat yli 55-vuotiaat ihmiset.

Vilinän ja hulinan sijaan hotelli haluaa tarjota rauhallisen irtioton arjen kiireestä. Mikäli yökerho avataan, sielläkin juhlitaan retrotunnelmissa.

– Stressistä ei pääse irti omassa kaupungissa. On lähdettävä jonnekin, mutta ei liian kauas, 200–300 kilometrin ajomatka on vielä ihan hyvä.

Kroon haluaa säilyttää hotellin uniikin ulkoasun ja tyylin.

– Savonsolmu on todellista designia. Tämä on arkkitehtien suunnittelema rakennus, ei mikään laatikko.

Kroon tietää, että Savonsolmun tulevaisuus kiinnostaa ja puhututtaa ihmisiä. Hän lupaa tiedottaa korjaustöiden etenemisestä ja jatkosuunnitelmista mahdollisimman avoimesti sosiaalisessa mediassa.

– Facebookin mysavonsolmu-sivulta alkaa kohta löytyä tietoa.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka