Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Punaiselle Ristille uusi liikuteltava evakuointikeskus – Yksikkö palvelee Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilla

Evakuointikeskusta käytetään esimerkiksi suuronnettomuuksissa.

Suomen Punaiselle Ristille (SPR) saapuu tiistaina uusi liikuteltava evakuointikeskus, kerrotaan SPR:n tiedotteessa.

Evakuointiyksikkö sijoitetaan Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen tiloihin, josta se palvelee koko Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirin aluetta.

– Evakuointiyksikkö on helposti liikuteltavissa Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilla ja palvelee kaikkia kolmea maakuntaa. Se on tarkoitettu kaikkien viranomaisten, kuten pelastuslaitoksen ja rajavartiolaitoksen käyttöön, kertoo SPR:n Kaakkois-Suomen piirin valmiuspäällikkö Eila Siira tiedotteessa.

Alkuvaiheessa evakuointiyksiköitä tulee yksi kuhunkin SPR:n piiriin.

EEC- eli väliaikaisten evakuointiyksikköjen tarkoitus on vahvistaa Suomen Punaisen Ristin valmiutta ja varautumista erityisesti suuronnettomuuksiin ja muihin auttamistilanteisiin.

Yksikön muodostaa peräkärry, johon on pakattu muun muassa alumiinirunkoisia telttoja, vuoteita ja lämpöpuhallin. Yksikössä on sähköt ja valot.

Peräkärryn voi myös ripustaa helikopteriin kuljetettavaksi tai siirtää nosturilla.

Kevään 2020 koronaoperaation aikana evakuointiyksiköistä muokattiin potilaiden luokitteluyksiköitä (triage) sairaaloiden tarpeisiin Hyvinkäälle, Hämeenlinnaan, Raaseporiin ja Maarianhaminaan. Yksiköitä voi SPR:n mukaan myös hyödyntää esimerkiksi koulutuksissa ja tapahtumissa ensiapupisteinä.