Essote alkaa täydennyskouluttaa fysioterapeutteja ja lähihoitajia, luvassa työpaikka kotihoidossa tai asumispalveluissa

Fysioterapauttien kuntoutusosaamista halutaan hyödyntää ikäihmisten kotihoidossa ja palveluasumisessa.

Fysioterapeuttien kuntoutusosaaminen halutaan entistä tiiviimmäksi osaksi Essoten kotihoitoa ja palveluasumista. Essoten vanhus- ja vammaispalveluissa alkaa ensi syksynä uudenlainen rekrytointikoulutus, joka on kohdistettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille fysioterapeuteille ja lähihoitajille.

Edellytyksenä on kiinnostus työskennellä kotihoidossa ja asumispalveluissa Essoten toiminta-alueella Etelä-Savossa.

Essote kertoo tiedotteessaan, että koulutus on tarkoitettu pääsääntöisesti eteläsavolaisille. Myös Etelä-Savon ulkopuolelta tulevat hakijat voidaan ottaa huomioon valinnassa, mikäli he ovat valmiita muuttamaan koulutuksen ja työn vuoksi paikkakunnalle.

Haku TE-toimiston kautta

Fysioterapeuteille ja pitkään työelämästä poissa olleille lähihoitajille tarjottavassa koulutuksessa perehdytään monipuolisesti kotihoidon ja palveluasumisen työkenttään.

Kyseessä on uudenlainen täydennyskoulutus, johon kuuluu muun muassa lääke- ja haavahoitoa, hygieniaa sekä perushoitoa ja ikääntyneen ravitsemusta. Lisäksi koulutukseen kuuluu käytännön työharjoittelu.

– Kotihoidossa ja palveluasumisessa on kova tarve työntekijöistä. Haluamme hyödyntää enemmän fysioterapeuttien kuntoutusosaamista, sillä asiakkaidemme toimintakyvyn ylläpito on yhä tärkeämpää. Essoten tavoitteena on, että ikääntyneiden kotona asuminen mahdollistuu entistä paremmin, toteavat palvelupäälliköt Maija Loponen ja Marjo Räsänen Essoten vanhus- ja vammaispalveluista.

Myös pitkään työelämästä poissa olleita lähihoitajia houkutellaan takaisin Essoten palvelukseen. Alkava koulutus auttaa päivittämään tietoja ja madaltaa kynnystä palata takaisin alalle.

Uudet työntekijät työllistyvät koulutuksen jälkeen Essoten palvelukseen kotihoitoon tai palveluasumiseen toiveidensa mukaisesti. Maksuttomaan rekrykoulutukseen haetaan TE-toimiston kautta kuluvan kevään ja alkukesän aikana. Koulutus alkaa elokuussa 2021.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka