Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norpparisteilylle pääsee kymmenen kertaa toukokuussa – Oppaina toimivat Juha Taskinen, Meeri Koivuniemi ja Elina Enho

Risteilyt järjestää Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri yhdessä Savonlinna-risteilyjen kanssa.

Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri järjestää yhdessä Savonlinna-risteilyjen kanssa toukokuun aikana yhteensä kymmenen norpparisteilyä. Ensimmäinen risteilypäivä on helatorstai 13. toukokuuta.

– Viime vuonna risteily peruuntui koronan seurauksena, mutta nyt risteily pystytään järjestämään koronatilanteen ollessa suosiollisempi, viranomaisohjeiden mukaisesti terveysturvallisuus huomioiden, kertoo Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja Heikki Härkönen.

Risteilyt suuntaavat Savonlinnan matkustajasatamasta Pihjalaveden saaristoon, Saimaan parhaille norppavesille. Neljä tuntia kestävän risteilyn aikana on mahdollista nähdä useita yksilöitä norppia ja kuutteja niin vedessä kuin kivilläkin.

– Risteilyllä lähestymme norppia niiden elinoloja ja rauhaa kunnioittaen, Härkönen muistuttaa

Ns. norppatakuuta risteilyille ei voida luvata.

– Norppa on villieläin ja sen näkeminen todennäköistä risteilyllä, mutta ei sataprosenttisen varmaa.

Oppaina risteilyillä ovat luonto-opas Elina Enho, Saimaannorpan tutkija FT Meeri Koivuniemi ja Juha "Norppa" Taskinen. Risteilyt tehdään m/s Elviiralla, jonka kapteenina toimii Piia Kinnunen.

Laiva lähtee Savonlinnan matkustajasatamasta. Laivalle voi ottaa omat eväät, mutta myös laivan kanttiini palvelee. Mukaan tarvitaan oma kiikari ja säänmukainen vaatetus. Lisäksi suunenämaskeja tulee käyttää koko risteilyn ajan. Risteilylle ei voi lähteä kipeänä. Koronatilanteen vuoksi laivalle myydään normaalia vähemmän paikkoja.

Osa risteilyn lipputuloista ohjataan Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin toimintaan. Piirin toimintaan kuuluu muun muassa Vaihda verkot katiskaan -toiminta.

Paikkavarauksen risteilylle voi tehdä täällä: savonlinnaristeilyt.fi/kesan-teemaristeilyt-norpparisteily/

Risteilyaikataulut:

Helatorstaina 13.5. klo 10–14 ja klo 15–19, oppaana Juha ”Norppa” Taskinen.

Lauantaina 15.5. klo 10–14 oppaana ja klo 15–19, oppaana Meeri Koivuniemi.

Sunnuntaina 16.5. klo 10–14 ja klo 15–19 oppaana Elina Enho.

Lauantaina 22.5. klo 10–14 ja klo 15–19 oppaana Elina Enho.

Sunnuntaina 23.5. klo 10–14 ja klo 15–19 oppaana Elina Enho.