Levymyynnin pop up -tapahtuma lauantaina Mikkelissä

Vinyylilevyt ja cd-levyt kieltäytyvät katoamasta musiikinharrastajien ansiosta.

Sanotaan, että mikään ei voita vinyylin rahinaa. Cd-levyillä on omat keräilijänsä. Marko Kekki

Kirsti Vuorela

Mikkelissä järjestetään lauantaina levymyynnin pop up -tapahtuma. Stellan pohjakerroksessa omistajia vaihtavat cd-levyjen lisäksi vinyylilevyt.

Joitakin vuosia sitten vinyylilevyjen arveltiin katoavan kokonaan markkinoilta, mutta musiikkiharrastajien kiinnostus niihin on virinnyt uudelleen. Tällä hetkellä ennustetaan cd-levyn kuolemaa, mutta myyntitapahtuman järjestävä Marko Tuominen kuittaa epäilyt:

– Ainakin levytapahtumissa vielä hieman alle puolet tarjonnasta on laserajan ihmeelle präntättyä musiikkia.

Tuominen myöntää, että listamusiikin myynnissä cd-levyillä oli muutamia vuosia sitten notkahdus. Keräilytapahtumassa etsitään kuitenkin pääasiassa toisenlaista musiikkia, etenkin elektronisen musiikin ja rockin välimaastoon sijoittuvia äänitteitä.

Hintaa harvinaiselle cd-levylle voi kertyä satasen verran, ja enemmänkin.

Kun cd:t aikoinaan tulivat markkinoille, ennakoitiin niiden kestävän soittamista vain parikymmentä vuotta. Tuomisen mukaan hyvälaatuiset levyt soivat edelleen, koska ne on painettu ilmatiiviisti. Kehnommat tuotteet ovat lakanneet kuulumasta aikaa sitten hapettumisen myötä. Levyt ovat kuvaannollisesti ilmaisten mädäntyneet.

Tuominen kiertää puolta Suomea levyarsenaalinsa kanssa, ja kauppa käy.

– Pop up -tapahtuma Mikkelissä on ollut suunnitelmissani jo jonkin aikaa. Olen huomannut, että siellä on alan harrastajia ja kiinnostusta tapahtumalle.

Levymyynnin pop up Stellan alakerrassa 15.5. kello 10–15.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka