Ristiinalainen Lari Piispanen vähentää maitotilansa päästöjä ja kasvattaa peltojen hiilinieluja, mutta muistuttaa, että ruokaa ei voi tuottaa ilman päästöjä: "Jos suu on täynnä ruokaa, liian kovasti ei kannata suitsia yritystoimintaa, joka sen tuottaa"

Lari Piispanen kertoo, että on saanut muiden lähialueen tilojen tavoin muutaman kerran maanparannusainetta pelloilleen tilan takana siintävältä Pelloksen tehtaalta. Vesa Vuorela

Ristiinalainen maatalousyrittäjä Lari Piispanen, 30, harppoo pihamaalla navettansa takana ja osoittaa vähän matkan päässä olevaa valkoista kasaa. Sinne Piispanen on kerännyt maatilalla syntyneet jätemuovit. Ne odottavat jatkokuljetusta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Savon sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja