Kuorma-autosta valui satoja litroja dieselöljyä maahan Neitvuoren luonnonsuojelualueella – Onnettomuuspaikka on aivan Saimaan rannassa

Pelastuslaitos saavutti kohteen nopeasti. Torjuntatoimenpiteiden arvioidaan kestävän vielä useita tunteja.

Kuorma-auton polttoainesäiliöstä valui perjantaina satoja litroja dieselöljyä maaperään Neitvuoren luonnonsuojelualueella Anttolassa.

Päivystävä palomestari Eero Aho kertoo, että polttoainesäiliöön tuli vaurio kiven iskemästä tai muun mekaanisen iskun seurauksena. Öljyä valui maaperään noin 300–400 litraa.

Saimaan rantaan onnettomuuspaikasta on matkaa vain noin 20 metriä.

– Onneksi pelastuslaitos saavutti kohteen nopeasti. Onnettomuuspaikan lähellä on oja, jonne öljyä oli myös päässyt. Ojaan karannut öljy saatiin kiinni ennen kuin se pääsi vesistöön, Aho kertoo.

Onnettomuuspaikkaa hän kuvaa pieneksi hiekkatieksi, joka poikkeaa hieman Neitvuorentieltä.

Kaivinkone poistaa pilaantunutta maata

Paikalle on hälytetty monenlaista apua. Pilaantunut maa-aines pyritään poistamaan pinnasta kaivinkoneella ja tavaraa lastataan toisen kuorma-auton kyytiin.

Onnettomuuspaikan lähellä on oja, jonne öljyä oli myös päässyt. Ojaan karannut öljy saatiin kiinni ennen kuin se pääsi vesistöön.

Eero Aho

Kohteeseen on pyydetty myös ympäristöasiantuntija arvioimaan tilanteen vakavuutta ja antamaan lisää toimintaohjeita.

Perjantai-iltana seitsemän aikaan Aho arvioi, että torjuntatoimenpiteet kestävät vielä useita tunteja.

– Kaivinkoneella poistetaan maa-ainesta ja puomitetaan ranta siten, että jos esimerkiksi sateiden mukana vesistöön kulkeutuu öljyä, se saadaan talteen.

Palomestarin mukaan pelastustyöt jatkuvat niin pitkään kuin onnettomuus on vaarassa levitä. Sen jälkeen vastuu torjunnasta siirtyy kunnan ympäristöviranomaisille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka