Mikkelistä löytyi kuusi uutta koronatartuntaa viikonloppuna – Nelikymppiset voivat nyt varata rokotusajan Essoten alueella

Viimeaikaisten tartuntojen takia Mikkelissä on asetettu karanteeniin yli 150 henkilöä.

Myöhemmin tällä viikolla rokotusaikoja voidaan avata jälleen nuoremmille ikäryhmille. Arja Reinikainen

Saana Huhtala

Essoten alueelta on löytynyt perjantain jälkeen kuusi uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnat löytyivät Mikkelistä, ja niiden alkuperä on muualla Suomessa.

– Tartuntoja on kolmessa uudessa tartuntaketjussa. Tautia on siis edelleen liikkeellä ja annettuja ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskeista on syytä noudattaa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Seppälän mukaan viime viikolla uutisoidusta koululaisten ketjusta ei ole ilmentynyt jatkotartuntoja laajoissa viikonlopun testauksissa.

Mikkelissä viimeaikaisten tartuntojen takia karanteeniin on asetettu yli 150 henkilöä. Lisäksi isossa osassa Essoten alueen muita kuntia on karanteeniin laitettuja henkilöitä liittyen edellä mainittuihin tartuntoihin tai muiden alueiden tartuntaketjuihin.

Nelikymppiset voivat varata rokotusajan

Rokotukset etenivät maanantaina aamusta vuonna 1981 syntyneisiin ja sitä vanhempiin.

– Myöhemmin tällä viikolla pääsemme taas viisi vuotta nuorempaan ikäryhmään, kun viime viikon lopussa varmistui isomman rokote-erän tulo tälle viikolle Essoteen, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Hiukan alle 60 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Se tarkoittaa yli 47 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 8 000 henkilölle.

Altistumispaikat voi tarkistaa täältä.

Koronavirustestiin voi ajan varata täältä.

Rokotusajan voi puolestaan varata täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka