Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntyharjun nuorisopalvelut palkittiin liikenneturvallisuuden edistämisestä – Lasten koulutietä turvaavat suojatiepäivystykset alkoivat jo 2016

Autoilijoita muistutetaan pienistä koululaisista ja pimeän ajan näkyvyydestä jokaisen koulukuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Mäntyharjun kunnan nuorisopalvelut palkittiin keskiviikkona suojateiden näkyvyyden parantamisesta ja lasten koulumatkan turvaamisesta. Pohjois-Savon ely-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi nuorisopalvelut kunniakirjalla.

Suojatiepäivystykset alkoivat jo syksyllä 2016, kun nuorisopalveluissa virisi idea pienten koulunsa aloittavien lasten koulutien turvallisuuden parantamisesta. Päivystykset tehdään jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina, jolloin autoilijoita muistutetaan pienistä koululaisista ja pimeän ajan näkyvyydestä.

Suojatiepäivystäjien määrä on kasvanut ja samalla laajentunut nuorisopalveluista 4H- ja Vanhempainyhdistykseen. Ryhmä kokoontuu aamulla ennen kello kahdeksaa vanhan palolaitoksen edessä, jossa ryhmälle jaetaan huomioliivit ja valvontapaikat määritellään osallistujamäärän mukaan. Mikäli suojatiepäivystäjiä on useita, turvataan myös etäämmällä olevat suojatiet. Liikenneturvallisuuden teemapäivinä päivystyksen yhteydessä on jaettu heijastimia ja pyöränvaloja.

Suojatiepäivystäjät ovat tiedottaneet toiminnastaan sosiaalisen median kautta. Samalla he ovat muistutelleet autoilijoita ajonopeuksista ja esimerkiksi mahdollisesti kehnosti puhdistetuista tuulilaseista. Asukkaiden vastaanotto oli alussa hämmentynyt, mutta toiminnan jatkuessa asia on otettu vastaan positiivisesti.

Suojatiepäivystykset jatkuvat jälleen ensi syksynä koulujen alkaessa pimeän ajan tullessa ja tienpintojen jäätyessä.