Kuusi uutta koronatartuntaa ilmeni Essoten alueella – "Yksi rokoteannos ei anna vielä kattavaa suojaa", muistuttaa pandemiapäällikkö

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden on tärkeää jatkaa kaikkia käytössä olevia varotoimia, kuten maskien käyttöä ja hyvää käsihygieniaa.

Essoten alueelta on löytynyt kuusi uutta koronatapausta maanantain jälkeen, Essote tiedottaa. Viisi näistä liittyy aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Yhden lähde on ulkomailla.

– Tartuntoja löytyy paljon, mutta onneksi ne ovat jo tuntemissamme ketjuissa. Altistuneiden määrä on kuitenkin suuri, ja tilanne voi nopeasti kääntyä huonommaksi, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Osassa tapauksia altistuneiden jäljitys on edelleen kesken. Essote päivittää altistumisen paikkoja myöhemmin keskiviikkona.

Yksi rokoteannos ei anna kattavaa suojaa

Rokotteita on saatu alueelle lisää. Keskiviikkona avautui ajanvaraus vuonna 1986 ja sitä ennen syntyneille.

Hiukan alle 60 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, mikä vastaa yli 48 400 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 8 500 henkilölle.

– Rokotuksiin on hakeuduttu erittäin hyvin myös nuoremmissa ikäryhmissä. Tämä on erittäin tärkeää, sillä näin suojaamme niin itseämme kuin läheisiämme, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Gärdström muistuttaa, että ensimmäisen rokoteannoksen saannin jälkeenkin on edelleen tärkeä jatkaa kaikkia käytössä olevia varotoimia. Niitä ovat muun muassa maskien käyttö, käsihygienia ja koronatesteihin hakeutuminen, mikäli on koronaan viittaavia oireita.

– Yksi rokoteannos ei anna vielä kattavaa suojaa.

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Varaa rokotusaika täältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka