Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä uutta koronatartuntaa havaittu Essoten alueella: "Mikkelin tilanne alkaa lähestyä kiihtymisvaihetta"

Katso videolta Essoten laatima tarkistuslista juhlien järjestäjille!

Essoten alueella on keskiviikon jälkeen todettu neljä koronatartuntaa.

Essoten torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan tartunnoista kolme liittyy aiempiin tartuntaketjuihin. Yhden tartunnan lähde on todennäköisesti ulkomailla.

Koronapotilaita on myös joutunut sairaalahoitoon. Essoten terveyspalvelut on kohdentanut lisähenkilöstöä koronatilanteen hoitamiseen, mikä voi joillekin asiakkaille näkyä vastaanottoaikojen siirtoina.

Mikkelissä ilmaantuvuusluku on noussut ja on nyt jo yli 40. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden edellisten 14 vuorokauden aikana.

– Mikkelin tilanne alkaa lähestyä kiihtymisvaihetta. Lähipäivät osoittavat, ovatko karanteenit ja muut taudin leviämisen torjuntatoimet onnistuneet. Voimme myös itse kukin vaikuttaa tilanteeseen vähentämällä sosiaalisia kontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Juhlat ulkona ja vieraat pienissä erissä

Lähestyvien päättäjäisjuhlien johdosta Essote on julkaissut videomuodossa tarkistuslistan juhlien järjestäjille. Katso video täältä.

– Lyhyesti sanottuna juhlat on syytä järjestää mieluusti ulkona ja jakaa kävijät maksimissaan 10–15 henkilön vuorollaan käyvien porukoihin. Seniorivieraat on syytä kutsua erikseen. Käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia tarkasti, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.