Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisotilat liikkuvat Mikkelin seudulla kesällä pyörien päällä – Mikkelissä Wauto tarjoaa nuorille kahvia, pelejä ja juttuseuraa

Kesän aikana nuoret voivat kutsua Wauton luokseen Mikkelissä. Nuorisotilat lähtevät kesän aikana liikkeelle myös muualla lähikunnissa.

Mikkelin alueella kiertää kesän aikana liikkuvaksi nuorisotilaksi muokattu matkailuauto Wauto. Wauto on helppo bongata liikenteestä, sillä se on maalattu muistuttamaan tiikeriä. Wauto on osa Mikkelin kaupungin nuorisopalveluiden toimintaa kesällä 2021. Kyseessä on Aseman Lapset ry:n Walkers-auto.

Kissaeläimiksi nimetyt Wautot toimivat paikallisten toimijoiden työvälineinä sovitun ajanjakson mahdollistaen nuorten kohtaamisen siellä, missä nuoret ovat. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria.

Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta. Liikkuva nuorisotyö mahdollistaa nuorten kohtaamisen nuorten omissa ajanviettopaikoissa, vaikka uimarannoilla ja puistoissa. Nuoret voivat myös koko kesän ajan kutsua Wauton luokseen numerosta 040 617 6622.

Wauto lähtee koulukiertueelle 24.–28. toukokuuta, jolloin tarkoituksena on esitellä toimintaa nuorille Mikkelin alueella. Toukokuun viimeisenä päivänä Wauto aloittaa varsinaisen toimintansa.

Wauton koulukierros alkoi maanantaina Mikkelin lyseolta. Maanantaina Wauto piipahti myös Kalevankankaan koululla sekä Mikkelin lukiolla.

Tiistaina vuorossa ovat Rantakylän yhtenäiskoulu kello 9.15–10.45, Urheilupuiston koulu kello 11.00–12.30 ja viimeisenä Esedu kello 13.00–14.00.

Keskiviikkona Wauto esittäytyy Anttolan yhtenäiskoulussa kello 10.00–11.30 ja Ristiinan yhtenäiskoulussa 12.30–14.00. Viimeisenä vuorossa Haukivuoren yhtenäiskoulu, jossa Wautoon pääsee tutustumaan perjantaina kello 12.00–13.30.

Nuorisotilat ovat liikkeessä muuallakin

Myös Juvalla ja Puumalassa kiertää kesän aikana nuorille suunnattu Kesäauto. Kesäauto lastataan täyteen kesäharrastusvälineitä. Autoa kuljettaa nuoriso-ohjaaja, joka Kesäauton pysäkkipaikoilla ohjaa toimintaa.

Kesäauton palvelut ovat 6–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lapset ja nuoret voivat tulla mukaan maksuttomaan toimintaan haluamakseen ajaksi. Kesän 2021 uutuutena ovat pomppukengät ja vr-lasit. Kesäautolla voi myös vaikka vain jutella ohjaajan kanssa.

Seuraavaksi auto nähdään Puumalassa keskiviikkona kello 16.30–19.30 Norppalaavulla perheliikuntatapahtumassa. Juvalla auto on Paatelan koululla torstaina ja perjantaina koulukampuksella.

Pertunmaalla Kesäpaku puolestaan hyrähtää käyntiin kesälomien aikana. Myös Kesäpaku on lastattu erilaisilla harrastusvälineillä, aktiviteeteilla ja peleillä. Toimintaan ovat tervetulleita niin kunnan omat nuoret kuin kesäasukkaatkin.

Tarkempi aikataulu julkaistaan kunnan sivuilla myöhemmin.