Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä Peitsarin sähkökaapit saivat ylleen lasten ja nuorten suunnittelemat taideteipit

Taideteippauksilla tahdotaan parantaa alueen viihtyvyyttä, tukea lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia sekä vähentää töhrimistä.

Peitsarin päiväkodin lapset sekä Peitsarin koulun ja Lyseon oppilaat ovat suunnitelleet taideteippaukset kahdeksaan sähkökaappiin Mikkelissä. Taideteippausten teemana oli "villi luonto kaupungissa".

Sähkökaapit valmistuivat tiistaina, ja ne muodostavat Peitsarin alueella reilun kilometrin kävelylenkin. Teippauksia pääsee ihastelemaan kuka tahansa.

Teippauksilla tahdotaan parantaa alueen viihtyvyyttä ja tuoda taidetta kaikkien saavutettavaksi sekä osoittaa lapsille ja nuorille, että he pystyvät vaikuttamaan oman kaupunkinsa ja asuinalueensa asioihin. Lisäksi vastaavilla teippauksilla on todettu olevan sotkemista ja töhrimistä vähentävä vaikutus, kerrotaan Hyvinvoiva asukas -hankkeen tiedotteessa.

Reitti lähtee Peitsarinkujan alusta, etenee Kappalaisenkadulta Savolaisenkadulle ja sieltä Suntionkujalle.

Tempaus oli osa Etelä-Savon Energian 120-vuotisjuhlavuotta. Mukana tapahtumassa olivat myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Hyvinvoiva asukas -hanke sekä Mikkelin nuorisopalveluiden Nuorisotyö ilmastotoivon rakentajana -hanke.