Neljä uutta koronatartuntaa Mikkelissä, yksi Pieksämäellä – Sairaalahoitoon on joutunut rokotteen saaneita, Mikkeli lähellä kiihtymisvaihetta

Sairaalahoitoa on tarvittu myös nuorten ikäryhmissä.

Tiina Knaappila

Mikkelistä on löytynyt neljä uutta koronatartuntaa ja Pieksämäeltä yksi maanantain jälkeen.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoo tiedotteessa, että kaksi tartunnoista liittyy aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin.

Kahden Mikkelin tapauksen ja yhden Pieksämäellä havaitun tartunnan lähdettä ei ole saatu selville.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että sairaalahoitoon on joutunut useita jo rokotteen saaneita ja sairaalahoitoa on tarvittu myös nuorten ikäryhmissä.

– Nyt on tärkeää noudattaa tiukennetusti kaikkia turvatoimia, maskeja, turvavälejä sekä vähentää sosiaalisten kontaktien määrää ja pitää kiinni hygieniasuosituksista, Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Altistuneita on lähes sata

Tartuntojen jäljitys on kesken. Altistuneiden ja karanteeniin asetettujen määrä on jo lähes sata henkilöä.

Altistumisia on voinut tapahtua muun muassa Mikkelin Rantakylän koululla sekä viikonlopun aikana jäähallilla ja golfkentällä. Essote päivittää altistumispaikkojen listaanettisivuilleen tartunnanjäljityksen edetessä.

– Altistuneiden suuren määrän takia terveyspalveluissa henkilöstöä on siirretty tartunnan jäljitykseen, jotta altistuneet tavoitetaan tiistaina. Altistuneisiin otetaan yhteyttä iltaan asti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätyi pitämään alueen perustasolla. Mikkelin kaupungin alueella tapausmäärät ovat kuitenkin kasvaneet lähelle kiihtymisvaihetta.

– Mikkelin osalta kiihtymisvaiheen rajoitusten käyttöönottoa arvioidaan nyt päivittäin kasvaneiden tartuntamäärien takia, Seppälä sanoo.

Kolmekymppiset pääsevät piikille

Noin 63 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Heitä on yli 51 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu yli 10 000 henkilölle.

Essoten edellisessä tiedotteessa oli virhe seuraavien rokotusaikojen varaamista koskevassa osuudessa. Perjantaina 28. toukokuuta aamulla ajanvaraus avautuu vuonna 1996 ja sitä ennen syntyneille.

Ikäluokka 25–35-vuotiaat pääsee siis ensimmäiselle piikille. Aiemmassa tiedotteessa oli väärä vuosiluku 1995.

– Rokotteita tulee sen verran paljon, että voimme avata aikoja aiemman viiden vuoden ikäluokkien sijasta nyt kymmenen vuoden ikäluokkien ihmisille, Gärdström sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka