Kaupunkipyörät tulivat Mikkeliin – Fillaria voi kokeilla ilmaiseksi puolen tunnin ajan kesäkuun alkuun saakka

Mikkeliin tulee kesäksi 30 kaupunkipyörää.

Kaupunkipyörät ovat ilmestyneet Mikkeliin keskiviikkona. Pyöriä voi kokeilla maksuttomasti alle puolen tunnin pyöräilyillä 1. kesäkuuta saakka, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei oy kertoo tiedotteessa.

Mikkeliin tulee kesäksi 30 kaupunkipyörää. Tiedotteen mukaan tavoitteena on kokeilla kaupunkipyöräjärjestelmän toimivuutta ja arvioida palautteen perusteella kaupunkipyörien soveltuvuutta Mikkeliin.

Pyöriä voi vuokrata touko-kesäkuun vaihteesta lokakuun loppuun. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä kouvolalaisen Kaakau oy:n kanssa.

– Vuokraus tapahtuu Donkey Republic -mobiilisovelluksen avulla. Esimerkiksi tunnin vuokraus maksaa kaksi euroa ja kausipassi 35 euroa, Kaakaun toimitusjohtaja Aleksanteri Repo kertoo tiedotteessa.

Saatavilla Kalevankankaalta Mikkelinpuistoon

Pyörät ovat saatavilla kaupunkikeskustan alueella Kalevankankaalta Mikkelipuistoon. Tarkat asemapaikat ovat kokeilun alkuvaiheessa Saimaa Stadiumin edusta, konsertti- ja kongressitalo Mikaeli, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin tori, rautatieasema, satama ja Mikkelipuisto.

Revon mukaan asemapaikkoja vaihdellaan palautteen ja käytön perusteella.

Pyörillä muiden itäsuomalaisten kaupunkien joukkoon

Mikkeli astuu kokeilulla muiden itäsuomalaisten kaupunkien joukkoon, sillä Etelä-Savon kaupunkeja lukuun ottamatta kaupunkipyöräjärjestelmä on käytössä Itä-Suomen kaupungeissa.

Valtuusto on hyväksynyt kaupunkipyörät osaksi kaupunkistrategiaa. Kaupungilla on edistämissuunnitelma, jonka tavoitteena on lisätä kävelyä ja pyöräilyä.

Lisäksi kaupunki on sitoutunut pyöräilyolojen edistämiseen Pyöräilykuntien verkoston aktiivisena jäsenenä.

– Elävään ja aitoon kaupunkikeskustaan kuuluvat erityisesti kävelijät ja pyöräilijät. Tämän kokeilun ansiosta saamme otettua ison askeleen liikkumisen kehittämiseksi, tekninen johtaja Jouni Riihelä sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka