Nopeat syövät hitaat Mikkelin Hulivilikarnevaaleihin ilmoittautumisessa – Tänä kesänä tapahtuma järjestetään hybridiversiona

Koronaepidemia on kannustanut järjestäjiä kehittämään tapahtumaa aiempaa moni-ilmeisemmäksi.

Hulivilikarnevaalien hulinaa kahdeksan vuoden takaa. Koronaepidemian takia vastaavaa yleisötungosta pyritään välttämään, joten tapahtuman katsojamääriä on tänä vuonna rajoitettu. Jaakko Avikainen

Kirsti Vuorela

Mikkelin Perinteisten Hulivilikarnevaalien osalta lapsiperheiden kesä on pelastettu. Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna, mutta koronasyistä hybridiversiona. Tapahtumaviikko on 28.6.–4.7., ja teemapäivien lisäksi tarjolla on runsaasti verkossa tapahtuvaa toimintaa.

Avajaisia vietetään Mikaelissa maanantaina 28. kesäkuuta Mikkelin kaupunginorkesterin ja Orffit-yhtyeen yhteisellä keikalla. Muutoin maanantain teemana on liikenne, ja siihen paneudutaan Vanhalla Sotkulla.

Tiistai on työpajapäivä ja keskiviikkona vietetään luontopäivää Urpolassa. Torstaina ohjelmassa on leikkipuistokierros ja elokuvapäivä. Perjantaina ohjelmaa on pääosin, pääkirjastossa, lauantain paikkana on Mikkelipuisto ja sunnuntaina Naisvuori.

Osallistujan kannalta tärkeä tieto on, että ennakkoilmoittautumisia on lisätty ja livetilaisuuksien osallistujamääriä rajattu. Esimerkiksi supersuositun poliisiparin Maltin ja Valtin liveshow on jo loppuunmyyty.

Monipuolista ohjelmaa

Valtakunnallisten esiintyjien lisäksi Hulivilikarnevaaleilla nähdään paikallisia kykyjä, kuten Tiktok-tähti Johanna Seppänen, jonka tanssitunnit ovat osa tapahtumaa.

Pääkirjaston Mikkeli-salissa voi viikon ajan vierailla Hulivilinäyttelyssä, jossa on esillä Ada-Sofia Niemisen Märgelinin mörkötarha -kirjan kuvitusta, kuvataitelija Mari Saravon teoksia sekä Music Fairytalesin ja Oioin yhteinen virtuaalinen Satuseinä.

Pehmolelut kokoontuvat kirjastoleirillä ja verkossa avautuu nukketeatteriesityksiä katsottavaksi.

Kaupungilla voi bongata fillaripianistin ja työpajapäivänä voi käydä tuunaamassa vaikkapa oman matkaikonin Saimaan ortodoksisen seurakunnan toimintapisteellä.

Vuodesta 1992 lähtien järjestettyihin Hulivilikarnevaaleihin osallistuu vuosittain noin 10 000 kävijää. Tapahtuman tuottaa Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.

Juttua muokattu 31.5. kello 8.45: korjattu Ada-Sofia Niemisen nimi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka