Keskiviikkona paljastuu, miten Saimaa-ilmiön kulttuuripääkaupunkihaussa käy – Kannustushuiveja jaetaan Mikkelin virastotalolla viikon alussa

Kisakatsomoihin tarkoitettuja huiveja on jaossa 50 nopeimmalle.

Kulttuuripääkaupunkivalinnan tekee eurooppalainen asiantuntijaraati, jonka edustajat vierailivat Savonlinnassa perjantaina 28.5. Timo Seppäläinen

Kirsti Vuorela

Keskiviikkona 2.6. kerrotaan, mikä kolmesta suomalaiskaupungista on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Loppukilpailussa ovat olleet mukana Tampere, Oulu ja Savonlinna lähikaupunkeineen eli Saimaa-ilmiö.

Suuri julkistus tapahtuu puolilta päivin. Saimaa-ilmiö kutsuu kannattajansa Savonlinnan Riihisaaresta striimattavaan livelähetykseen kello 11–12.15.

Ihmisiä kannustetaan muodostamaan omia pienimuotoisia kisakatsomoita ja osallistumaan Jani Halmeen isännöimään Facebook-tapahtumaan virtuaalisesti, koska koronatilanne ei salli suurta kansanjuhlaa.

Kaikissa Saimaa-ilmiön kaupungeissa jaetaan kisakatsomoihin rajoitettu määrä kannustushuiveja. 50 nopeinta saa huivin Mikkelissä virastotalon asiointipisteestä, jossa niitä jaetaan 31.5.–1.6. kello 9–16.

– Meillä on pienempi budjetti kuin muilla, mutta sitoutuminen aina päättäjätasolta yhdistyksiin ja yksittäisiin toimijoihin, yrityksistä oppilaitoksiin on esimerkki siitä, että rahalla ei voi kaikkea mitata. Saimaa-ilmiön hakemus on rohkeasti erilainen. Siksi Saimaa-ilmiön ja Savonlinnan valinta kulttuuripääkaupungiksi olisi avaus myös uudenlaiselle kulttuuripääkaupunki-ajattelulle, hankejohtaja Sari Kaasinen toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka