Ravintola Kurkiniemessä veistetään tänä kesänä hiekkaa ja puuta – Hiekanveiston SM-kisat päätyivät Mäntyharjulle

Yrittäjät ovat hakeneet puunveiston SM-kisoja ensi vuodelle.

Kesällä 2019 hiekanveiston EM-kisoja käytiin Enonkoskella. Kuvassa mongolialainen taiteilija Lkhagvadorj Dorjsuren teoksineen. Tuija Pauhu

Kirsti Vuorela

Hiekanveiston SM-kisat järjestetään tänä vuonna Mäntyharjussa. Kisapaikkana 16.–17.7. ajoittuvalle mestaruusmittelölle on ravintola Kurkiniemi.

Rantaravintolan alueelle pystytetään kisaa varten kymmenen suurta hiekkamuottia. Niiden avulla kilpailijat työstävät teoksiaan kahden päivän ajan, ja lopputulokset ilahduttavat maisemassa pitkälle syksyyn saakka.

– Saimme yllättävän soiton Puunveistäjät ry:n hallituksen kokouksesta kolmisen viikkoa sitten, ja meille tarjottiin mahdollisuus järjestää hiekanveiston SM-kilpailut, kertovat Kurkiniemen yrittäjät Tiina ja Toni Maczulskij tiedotteessa.

Yrittäjäpariskunnalla on aiempaa kokemusta hiekanveistotapahtuman järjestämisestä, sillä Kurkiniemessä taiteiltiin hiekkaa kansainvälisellä porukalla vuonna 2014.

Tiina Maczulskij on järjestänyt neljästi Mikkelin kansainväliset jäänveistokilpailut.

– Kokemusta veistotapahtumien järjestämisestä löytyy valmiiksi, ja tunnemme hyvin veistäjiä niin Suomesta kuin ulkomailta.

Puunveiston kiertue käyntiin

Kurkiniemessä veistetään tänä kesänä myös puuta, sillä Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä Wood Carving Tour aloittaa puunveistokiertueensa Mäntyharjusta 28.–29. kesäkuuta.

Tapahtumassa työstetään toistakymmentä puuveistosta Kurkiniemen alueelle Suomen parhaiden puunveistäjien voimin.

Mäntyharjusta Suomen puunveistäjien yhdistys vie kiertueensa Lieksaan, Mustilaan ja Korkeasaareen.

Kiertueesta on tarkoitus tulla jokavuotinen, ja siihen halutaan houkutella mukaan myös ulkomaalaisia veistäjiä, kunhan koronarajoituksen hellittävät.

Kiertueesta innostuneena Maczulskijt ovat hakeneet vuoden 2022 puunveiston SM-kilpailuja Kurkiniemeen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka