Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoituksia puretaan Itä-Suomessa, mutta Essoten alueella rajoitukset jäävät voimaan

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita Etelä-Savossa uudestaan.

Kokoontumisrajoituksia puretaan Itä-Suomessa, mutta Essoten alueella ei ole vielä varaa löysäillä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa 17.5.2021 antamansa päätöksen, joka koskee yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Päätös tuli voimaan tänään keskiviikkona 2.6.2021 klo 17.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin osalta voimassa olevaa rajoituspäätöstä ei kuitenkaan kumota, vaan edellinen päätös pysyy voimassa 17.6.2021 saakka.

Aluehallintovirastot saivat sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten purkamisesta sunnuntaina 27.5.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyysi alueensa sairaanhoitopiirien arviot epidemiatilanteesta keskiviikkoon 2.6.2021 mennessä. Arviot saatuaan aluehallintovirasto teki päätöksen, jolla kumotaan 17.5.2021 annettu päätös koskien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla.

Etelä-Savossa tilanne on muuta Itä-Suomea epävakaampi.

Myös Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla epidemia on perustasolla, mutta tilanne on epävakaampi ja alueen arvion mukaan voimassa oleva rajoituspäätös hyvä.

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita uudestaan.