Koronarajoituksia puretaan Itä-Suomessa, mutta Essoten alueella rajoitukset jäävät voimaan

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita Etelä-Savossa uudestaan.

Koronarajoituksia höllennetään muualla Itä-Suomessa, mutta ei vielä Essoten alueella. Anu Kiljunen

Mikko Kääriäinen

Kokoontumisrajoituksia puretaan Itä-Suomessa, mutta Essoten alueella ei ole vielä varaa löysäillä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa 17.5.2021 antamansa päätöksen, joka koskee yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Päätös tuli voimaan tänään keskiviikkona 2.6.2021 klo 17.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin osalta voimassa olevaa rajoituspäätöstä ei kuitenkaan kumota, vaan edellinen päätös pysyy voimassa 17.6.2021 saakka.

Aluehallintovirastot saivat sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten purkamisesta sunnuntaina 27.5.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyysi alueensa sairaanhoitopiirien arviot epidemiatilanteesta keskiviikkoon 2.6.2021 mennessä. Arviot saatuaan aluehallintovirasto teki päätöksen, jolla kumotaan 17.5.2021 annettu päätös koskien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla.

Etelä-Savossa tilanne on muuta Itä-Suomea epävakaampi.

Myös Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla epidemia on perustasolla, mutta tilanne on epävakaampi ja alueen arvion mukaan voimassa oleva rajoituspäätös hyvä.

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusten perusteita uudestaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka