Mikkelistä löytyi viikonloppuna kolme koronatartuntaa, joista yksi keskussairaalan henkilökunnan jäsenellä – Varattuja vastaanottoaikoja saatetaan siirtää

Mikkelin keskussairaalan tartuntatapauksessa on altistunut sekä henkilöstöä että potilaita. Altistuneet ovat karanteenissa.

Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavilla Essoten alueella. Vesa Vuorela

Sanni Harmanen

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueelta löytyi viikonlopun aikana kolme uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat löydettiin Mikkelistä. Essoten tiedotteen mukaan kaksi näistä tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin eivätkä aiheuta uusia karanteeneja.

Kolmas tartunta todettiin Mikkelin keskussairaalan henkilökunnan jäsenellä, ja tapauksessa on altistunut henkilöstöä ja potilaita.

– Altistuneet on asetettu karanteeniin. Tämä aiheuttaa meillä paljon henkilöstöjärjestelyjä ja sitä myötä mahdollisesti jo varattujen vastaanottoaikojen siirtoja, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Lisäksi yhdeltä Essoten alueen rakennustyömaalta on löytynyt koronatartuntoja. Essoten mukaan työmaan henkilöstö on kuntayhtymän alueen ulkopuolelta eivätkä tartunnat aiheuta toimenpiteitä Essoten alueella.

Rokotusaikoja hyvin saatavilla

Koronarokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavilla eri puolilla Essoten aluetta. Pandemiapäällikkö Hans Gärdström painottaa tiedotteessa, että on tärkeää, että kaikki yli 16-vuotiaat varaisivat ajan koronarokotukseen ja ottavat myös rokotuksen toisen tehosteannoksen, jos ottamatta jättämiseen ei ole esimerkiksi lääketieteellistä syytä.

Torstaisin muualla kuin Mikkelin kantakaupungissa käytetään rokotuksiin myös Modernan koronarokotetta. Modernan rokote on samantyyppinen valmiste kuin Pfizer-Biontechin rokote, mutta sen käytön alaikäraja on 18 vuotta. Pfizer-Biontechin alaikäraja on 16 vuotta.

– Osa rokotettavista on halunnut valita Modernan ja Pfizerin rokotteiden välillä. Siihen ei ole lääketieteellisiä perusteita, koska ne ovat käytännössä miltei sama rokote mutta eri valmistajalta, sanoo Gärdström tiedotteessa.

Tämä aiheuttaa meillä paljon henkilöstöjärjestelyjä.

Santeri Seppälä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka