Hirvensalmen taajaman lähivesistöön on päässyt polttoöljyä tuntemattomasta lähteestä – Palomestari kehottaa pysymään poissa vedestä

Polttoöljyä on ohuena kalvona isolla alueella Hirvensalmen taajaman länsipuolella.

Leena Mikander kuvasi Hirvensalmella Ryökäsveden rannalla vedessä olleen haisevan öljykalvon tiistaina noin kello 12.30. Leena Mikander

Sanni Harmanen

Hirvensalmen taajama-alueen lähellä vesistöön on joutunut polttoöljyä. Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että öljyä on ohuena kalvona isolla alueella Hirvensalmen taajaman länsipuolella. Päivystävä palomestari Janne Vehviläinen kuvailee öljyä olevan molemmin puolin Haukonsalmea.

Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta tiistaiaamuna. Kello 11.10 aikaan tiistaina pelastuslaitoksella ei ollut vielä tietoa öljyvuodon lähteestä. Vehviläinen kuitenkin arvioi tuolloin, että tilanne ei vaikuttanut vakavalta.

Aluksi pelastuslaitos luuli öljyn lähteeksi virheellisesti troolausvenettä. Vehviläinen kertoo, että pelastuslaitos puomitti troolin ja havaitsi tämän jälkeen, että troolista ei tullut öljyä.

Vehviläinen kertoo, että pelastuslaitos on ilmoittanut tilanteesta kunnan ympäristötoimelle ja ely-keskukselle ja että öljyn alkuperää selvitetään. Hän muistuttaa, että öljyiseen veteen ei pidä mennä uimaan.

– Jos rannassa on jotain kalustoa, jota ei halua öljyn tuhrivan, kannattaa käydä siirtämässä pois vedestä, Vehviläinen sanoo.

Juttua päivitetty klo 11.48: Muokattu kauttaaltaan päivystävän palomestarin kommenttien pohjalta.

Juttua päivitetty klo 14.06: Lisätty kuva.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka