Kangasniemellä pääsee tutustumaan edesmenneen sellistin János Starkerin musiikkiin ja elämän kokemuksiin

Kangasniemi-salissa järjestettävän konsertin esittää sellotaiteilija Olli Varonen. Konserttiin on vapaa pääsy.

Sellisti Olli Varonen esittää János Starkerin musiikkia Kangasniemi-salissa. Varosten kuva-arkisto

Nina Lahtinen

Kangasniemellä pääsee tutustumaan edesmenneen unkarilaisen sellistin János Starkerin musiikkiin ja elämän kokemuksiin torstaina 17. kesäkuuta järjestettävässä konsertissa, kerrotaan Kangasniemen kunnan tiedotteessa.

János Starkeria voidaan pitää 1900-luvun merkittävimpänä sellistinä. Hän konsertoi ympäri maailmaa ja käytti paljon energiaa nuorten sellistien kouluttamiseen. Musiikillisen koulutuksensa Starker sai Budapestin kuuluisassa Liszt-akatemiassa.

Kangasniemi-salissa järjestettävän konsertin esittää sellotaiteilija Olli Varonen, joka on opiskellut Budapestissa samassa oppilaitoksessa kuin Starker. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Johann Christian Bachin soolosarja C-duuri, Zoltán Kodályn soolosäveliä sekä espanjalaisen Gacpar Cassadon säveliä. Lisäksi tarjolla on kansanmusiikin ystäville unkarilaisia kansansävelmiä.

Olli Varonen on Budapestin Liszt-akatemian lisäksi opiskellut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Hän on soittanut noin 1500 solisti-, soolo- ja kamarimusiikkikonserttia useissa eri maissa.

János Starkerin elämää ja musiikkia -konsertti Kangasniemi-salissa 17. kesäkuuta kello 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Konserttiin otetaan sisään enintään 50 henkilöä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka