Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diakin yt-neuvottelut alkavat ­– Koskevat 249 ihmistä

Diakonia-ammattikorkeakoulu on käynyt ministeriön kanssa neuvotteluja Saarikon tarjoaman rahoituksen ehdoista.

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskevat kampusrakennetta ja toimintojen uudelleenorganisoimista. Diak harkitsee kampusten lukumäärän vähentämistä nykyisestä.

Neuvottelujen piirissä on koko Diakin henkilöstö eli 249 henkilöä. Tiedotteen mukaan ensisijaisena tavoitteena ei ole työvoiman vähentäminen, vaan toiminnan uudelleenorganisointi ja pitkän aikavälin taloudelliset hyödyt. Diakin valtionrahoitus kiristyy tulevina vuosina.

Nykyisellään Diakilla on viisi kampusta Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Turussa ja Porissa.

Diakin hallitus päätti toukokuussa jatkaa uuden kampusrakenteen suunnittelua kolmen mallin pohjalta, joista yhdessä on mukana Pieksämäen kampus. Kaikissa kolmessa ehdotuksessa ovat mukana Helsingin, Oulun ja Porin kampukset.

Ministeriön kanssa neuvoteltu rahoituksesta

Pieksämäen kampuksen vanhus- ja vammaistyön osaamiskeskushankkeelle on luvattu laajasti rahoitusta Pieksämäen kampuksen toiminnan jatkumisen turvaamiseksi.

Rahaa on luvannut muun muassa Pieksämäen kaupunki.

Entinen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) puolestaan on luvannut hankkeelle 500 000 euroa.

– Diak on käynyt kuluneiden viikkojen aikana neuvottelut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa koskien Diakille tarjotun rahoituksen tarkempia ehtoja, Diakin rehtori Elina Juntunen kertoo tiedotteessa.

Myös Itä-Suomen sidosryhmien kanssa neuvotellaan parhaillaan.

Hallituksen on määrä tehdä lopullinen päätös kampusrakenteesta syksyllä.