Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kaupunki puntaroi Kalevankankaalla sijaitsevan pientalon myyntiä – Muksulan päiväkodin tiloissa on todettu terveyshaitta

Tekninen johtaja ehdottaa, että kaupunki ei itse ryhtyisi korjaamaan rakennusta vaan laittaisi sen myyntiin.

Mikkelin kaupunki puntaroi Kalevankankaalla Metsolanaukiolla sijaitsevan omistamansa kiinteistön myyntiä. Vuonna 1947 rakennetussa pientalossa toimii yksityinen päiväkoti Muksula ja sen toisessa kerroksessa on seitsemän vuokra-asuntoa.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa tiistaina.

Esittelytekstin mukaan päiväkodissa on havaittu sisäilmaan mahdollisesti liittyvää oireilua. Sisäilmatutkimuksissa ilmeni, että rakennuksen välipohjassa ja ulkoseinärakenteessa on mikrobivaurioita, jotka voivat kulkeutua ilmayhteyksien kautta sisäilmaan. Rakennuksessa on myös rakenteellisia ja talotekniikkaan liittyviä puutteita.

Terveysvalvonnan mukaan päiväkodin tiloissa on terveyshaittaa, joka on korjattava nopealla aikataululla. Välitöntä terveysvaaraa ei kuitenkaan ole, joten terveysvalvonta ei edellytä tilan käytön rajoittamista. Suojaaviin toimenpiteisiin on kuitenkin syytä ryhtyä, jos korjaamisen aikataulu on pitkä tai väistötilaa ei ole käytettävissä.

Lasten päiväkotiyhdistys Muksula ry on pyytänyt kaupunkia korjaamaan kiinteistön, jotta päiväkoti voisi jatkaa siinä toimintaansa.

Kustannusarvion mukaan rakennuksen korjaus maksaa noin 1 160 000 euroa.

Tekninen johtaja Jouni Riihelä ehdottaa, että kaupunki ei ryhdy korjaamaan rakennusta vaan laittaa sen myyntiin ja tarvittavat korjaustoimenpiteet tai uudisrakennuksen rakentaminen jäävät kiinteistön uuden omistajan ratkaistavaksi.

Asia on esillä ensi viikolla myös kasvatus-ja opetuslautakunnassa. Lautakunnat antavat päätösehdotuksensa kaupunginhallitukselle.