Kangasniemi myöntää vuokra-asuntoyhtiölle lainoista lyhennysvapaata

Kangasniemen kunnan omistaman Kangasniemen Vuokratalot Oy:n taloudellinen tilanne on niin heikko, ettei se pysty maksamaan kunnalle lainanlyhennystä.

Kangasniemen kunnanhallitus on myöntänyt Kangasniemen Vuokratalot Oy:lle lyhennysvapaata tämän vuoden lainanlyhennyksestä. Yhtiö ei kykene maksamaan lyhennystä heikon taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Päätös tehtiin Kangasniemen kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina 14. kesäkuuta.

Lainojen lyhennysten määrä olisi tänä vuonna 69 961 euroa. Vuokra-asuntoyhtiöltä jää kuitenkin koko summa maksamatta.

Yhteensä yhtiö on kunnalle velkaa 438 476 euroa. Lyhennysvapaata myönnettiin samaan tapaan koko lainanlyhennyksen edestä myös vuosina 2019 ja 2020, joten tilanne on ollut huono jo pitkään.

– Ehkä se kertoo osittain asuntojen huonosta kunnosta. Ne eivät selkeästi houkuttele vuokralaisia. Rahaa ei kuitenkaan ole myöskään asuntojen kunnostamiseen, kertoo Kangasniemen hallintojohtaja Sari Linturi-Sahlman.

Kangasniemen kunnan omistaman Kangasniemen Vuokratalot Oy:n vuokrausaste on matala. Yhtiöllä on vaikeuksia hoitaa jopa pieniä pakollisia korjauksia.

”Tyhjien asuntojen määrä on edelleen suuri ja se vaikeuttaa huomattavasti yhtiön asioiden hoitoa”, Kangasniemen kunnanhallituksen pöytäkirjassa todetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka