Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieno-myrsky kaatoi puita ja katkoi sähköjä Etelä-Savossa tiistaina – Sähkökatkoja korjataan iltaan asti ja etenkin Kangasniemen ympäristössä varmuudella myös vielä keskiviikkona

Mikkelissä oli tiistaina iltapäivällä sähköttä noin 1 100 taloutta. Katkosten määrät vähenivät Mikkelin seudulla iltapäivän aikana.

Tiistaiaamuna alkanut Vieno-myrsky riepotteli Suomea erityisesti maan keski- ja länsiosissa, mutta myös Itä-Suomea puuskatuulet koettelivat.

Etelä-Savossa kaatui puita erityisesti Pieksämäellä kello kahdeksan ja yhden välillä. Viiden tunnin aikana Etelä-Savon pelastuslaitos sai 44 tehtävää, joista 23 tuli aamulla kahdeksan ja kymmenen välillä.

Tehtävät liittyivät voimakkaan tuuleen kaatamiin puihin, kertoi päivystävä palomestari Jarno Laikola. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Pieksämäellä kaatuneista puista tuli hälytyksiä 21, Mikkelissä 11, Kangasniemellä kolme, Hirvensalmella kaksi ja Juvalla yksi. Pelastuslaitos raivasi teille kaatuneet puut, jotta ne eivät aiheuttaisi lisävahinkoja.

Sähkölinjoille kaatuneista puista tulee ilmoittaa ensisijaisesti sähköyhtiöille, ja rakennusten päälle kaatuneiden puiden osalta kannattaa ottaa suoraan yhteyttä ammattimetsureihin, Laikola ohjeistaa.

Myrsky aiheutti tiistaina myös sähkökatkoja, mikä käy ilmi Järvi-Suomen Energian häiriökartasta.

Hieman kello kymmenen jälkeen Mikkelissä oli noin 2 600 taloutta ilman sähköjä. Kangasniemellä sähköttä samaan aikaan oli noin 2 900 taloutta, Pieksämäellä noin 150 taloutta sekä Juvalla, Puumalassa, Mäntyharjulla, Hirvensalmella ja Pertunmaalla kussakin noin 500 taloutta.

Kovimmat tuulet siirtyivät Etelä-Savon koillispuolelle noin kello 13 aikaan. Puoli kahdelta kaikkien kuntien sähköttömien talouksien määrä oli laskenut aamupäivän lukemista. Mikkelissä oli tuolloin sähköttä noin 1 100 taloutta.

Iltapäivän mittaan Vieno alkoi laantua. Uudet viat vähentyivät.

Järvi-Suomen Energia tiedotti kello 16:n jälkeen korjaustöiden olevan hyvässä vauhdissa. Asentajaryhmiä oli saatu käyttöön myös muilta urakoitsijoilta, ja myös vianrajaukseen oli saatu apuja. Helikopteri aiottiin lähettää ilmaan heti tuulten rauhoituttua.

Sähkökatkoja korjataan tiistaina iltaan asti ja mahdollisesti vielä keskiviikkonakin. Etenkin Kangasniemen ympäristössä pienjänniteverkon vikojen korjauksen arvioidaan varmasti jäävän osin huomiselle.

Pelastuslaitokselle tuli pitkin iltaa ilmoituksia tehtävistä, kun ihmiset huomasivat kaatuneita puita. Niitä odotetaan vielä löytyvän muun muassa syrjäisemmiltä mökkiteiltä.

Kaikki päivän vahingontorjuntatehtävät menivät Vieno-myrskyn piikkiin.

Juttua päivitetty 15.6. kello 11.24: Lisätty kuva Mikkelin satamaan johtavan kävelytien varrelta kaatuneesta puusta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan ajantasaisilla tiedoilla 15.6. kello 13.50.

Juttua päivitetty kello 16.55 korjaustöiden tilanteella.