Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg saapuu Puumalan satamatorille viikonloppuna

Konsertin ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä.

Jazzkitaristi Mathias Sandberg on maailmalla hyvin menestystä saavuttanut suomalainen muusikko. Ulla Nikula

Nina Lahtinen

Suomalainen jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg saapuu konsertoimaan Puumalan satamatorille lauantaina 10. heinäkuuta kello 11.

Sandberg on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa sekä ja työskennellyt muun muassa Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa, kerrotaan konsertin tiedotteessa.

Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Puumalan konsertti on osa 30 konsertin kiertuetta eri puolilla Suomea.

Sandbergin triossa kontrabassoa soittaa jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist ja rumpuja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist.

Tiedotteessa kerrotaan, että konsertissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz” -sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyltä The Doctor, joka julkaistiin syksyllä 2020.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka