Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon pääomasijoitusrahasto teki ensimmäisen sijoituksensa mikkeliläiseen ohjelmistoyhtiöön

Pääomasijoitusrahaston tavoitteena on tukea nuoria kasvuyrityksiä.

Etelä-Savon pääomasijoitusrahasto on tehnyt ensimmäisen sijoituksensa, kertoo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei tiedotteessaan. Sijoitus tehtiin mikkeliläiseen ohjelmistoyhtiöön Metatavuun.

Tiedotteessa todetaan, että sijoitus mahdollistaa Metatavulle entistä voimakkaamman kasvun, yrityksen kehittämisen ja panostamisen rekrytointeihin. Vuonna 2016 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä.

Metatavun toimitusjohtajan Jere Lauhan mukaan sijoitus on yritykselle merkittävä.

– Sijoitetun pääoman lisäksi pääsemme hyödyntämään sekä pääomarahaston että Redstonen laajoja verkostoja, Lauha kertoo tiedotteessa.

Kansainvälinen Redstone on pääomarahaston hallinnoija.

Rahaston toiminnan käynnistämisessä mukana olleen Miksein kehityspäällikön Marjo Niittuaho-Nastolinin mielestä on hienoa, että rahaston ensimmäinen sijoitus on kohdennettu juuri Metatavulle. Metatavun viisivuotinen taival on ollut nousujohteinen ja kasvu on tapahtunut omarahoitteisesti ilman ulkopuolista rahoitusta. Niittuaho-Nastolin uskoo sijoituksen antavan yhtiölle lisävirtaa vielä isompaan kasvuun.

Loppuvuodesta 2020 perustetussa Etelä-Savon pääomasijoitusrahastossa ovat mukana Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna sekä yksityisiä sijoittajia. Rahaston tavoitteena on tukea nuoria kasvuyrityksiä.

Juttua korjattu 17.6. klo 11.27: Muokattu pääomasijoitusrahaston perustamisen ajankohdaksi loppuvuosi 2020, kun aiemmin jutussa puhuttiin viime syksystä.