Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kasvatus- ja opetuslautakunta esittää Ihastjärven koulurakennuksen siirtämistä Ristiinan päiväkodin käyttöön

Lautakunnassa päätettiin myös Muksulan päiväkodin toiminnan tukemisesta. Seuraavaksi molemmat asiat siirtyvät kaupunginhallitukselle.

Mikkelin kasvatus- ja opetuslautakunta tukee päätöstä siirtää Ihastjärven koulurakennus Ristiinan päiväkodin käyttöön. Päiväkodin esiopetus tulee kuitenkin jatkumaan koulukeskuksella. Asiasta päätettiin tänään lautakunnan kokouksessa.

Ristiinan päiväkodille etsitään uutta tilaa, koska nykyisessä tilassa on vakavia sisäilmaongelmia. Kaupunkiympäristölautakunta on esittänyt kaupunginhallitukselle Ihastjärven tyhjillään olevan koulun siirtämistä Ristiinan päiväkodin käyttöön.

Ihastjärven koulun siirtäminen Ristiinan päiväkodin tilaksi tulee maksamaan noin 2,1–2,3 miljoonaa euroa.

Kokouksessa Petri Tikkanen (sd.) esitti, että koulurakennusta lisäksi laajennettaisiin 130 lapselle, jolloin esiopetus siirrettäisiin koulukeskukselta samaan kokonaisuuteen. Esitystä tuki Hanne Vainio (sd.). Esitys kaatui äänestyksessä äänin 7–2. Yksi äänesti tyhjää.

Muksulan päiväkotia halutaan tukea

Kasvatus- ja opetuslautakunta teki myös esityksen kaupunginhallitukselle yksityisen Muksulan päiväkodin toiminnan turvaamisesta ja sen avustamisesta uusien tilojen löytämisessä.

Päiväkoti toimii kaupungin omistamassa kiinteistössä Kalevankankaalla. Sen tiloissa on havaittu mahdollisesti sisäilmaan liittyvä terveyshaitta.

Kaupunkiympäristölautakunta on esittänyt aiemmin kokouksessaan tiistaina 15. kesäkuuta, että kiinteistön korjauksen sijaan se asetetaan myyntiin.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa Janne Strengell (kesk.) esitti, että kasvatus- ja opetuslautakunta pyrkii turvaamaan Muksulan päiväkodin toiminnan seuraavan kahden vuoden ajaksi, mikäli terveysviranomaiset sen hyväksyvät. Esitys hyväksyttiin lautakunnassa yksimielisesti.

Lautakunta auttaa myös Muksulan päiväkotia uusien tilojen löytämisessä.

Juttua korjattu 18.6. klo 8.43: Korjattu Janne Strengellin nimi. Aiemmin jutussa kutsuttiin häntä virheellisesti Janne Frengeliksi.