Essoten puhelinpalvelu kilpailutetaan kaikkien kuntien osalta – Tavoitteena on tuottaa yhdenvertainen pääsy terveydenhuoltoon

Terveysneuvon puhelimitse tapahtuva kiireetön hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus on toteutettu ostopalveluna jo Mikkelissä, Anttolassa, Haukivuoressa, Ristiinassa ja Pertunmaalla.

Tulevaisuudessa Essoten puhelinpalvelu on tarkoitus toteuttaa ostopalveluna kaikissa alueen kunnissa. Taru Hokkanen

Nina Lahtinen

Essoten perusterveydenhuollon puhelinpalvelu Terveysneuvo ja ajanvaraus menee kilpailutukseen. Kilpailutuksen kautta on tarkoitus yhdenmukaistaa hoidontarpeen arviointi- ja ajanvarauspalveluita koko kuntayhtymän alueella ja tuottaa asukkaille yhdenvertainen sekä mahdollisimman nopea pääsy terveydenhuoltoon, kerrotaan Essoten tiedotteessa.

Terveysneuvon puhelimitse tapahtuva kiireetön hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus on tällä hetkellä toteutettu pilottina ostopalveluna Mikkelissä, Anttolassa, Haukivuoressa, Ristiinassa ja Pertunmaalla. Vastaanottojen hoitajat toteuttavat palvelua Juvalla, Puumalassa, Kangasniemellä, Hirvensalmella ja Mäntyharjussa.

Tulevaisuudessa kaikkien kuntien palvelut on tarkoitus toteuttaa ostopalveluna.

Essoten perusterveydenhuollon vastaavan ylilääkärin Mika Pertun mukaan ostopalvelu on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi niissä kunnissa, joissa se on ollut jo käytössä. Ostopalvelun avulla on saavutettu lakisääteiset tavoiteajat, minkä lisäksi hyvinvointikeskusten ja -asemien henkilöstölle on vapautunut enemmän aikaa lähipotilastyöhön.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka