Essoten asiakasmaksuihin tulee muutoksia heinäkuussa – Perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot ja alaikäisille poliklinikalla tehtävät tutkimukset sekä hoidot tulevat maksuttomiksi

Hinnaston muutokset vähentävät Essoten tuloja noin 1,5 miljoonan euron verran.

Essoten hinnasto muuttuu terveyspalvelujen käyttäjille osittain edullisemmaksi heinäkuussa. Taru Hokkanen

Nina Lahtinen

Essoten asiakasmaksuhinnasto muuttuu 1. heinäkuuta niin, että osa terveyspalveluista tulee edullisemmiksi palvelujen käyttäjille. Hinnanmuutosten taustalla ovat asiakasmaksulakiin tehdyt muutokset, kerrotaan Essoten tiedotteessa.

Tulevaisuudessa muun muassa perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot sekä alaikäisille poliklinikalla tehtävät tutkimukset ja hoidot tulevat maksuttomiksi. Lisäksi asiakasmaksuja voidaan alentaa tai jättää perimättä sekä tulosidonnaisten maksujen että tasamaksujen osalta tietyissä tilanteissa tapauskohtaisesti. Myös maksukatto laajenee vuoden 2022 alussa.

Hinnanmuutokset koskevat osittain perusterveydenhuoltoa, kotihoitoa, palveluasumista sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen asumispalveluja ja tukiasumista.

Essoten tulot vähenevät uuden hinnaston vaikutuksesta noin 1,5 miljoonan euron verran. Lisäksi muutosten odotetaan lisäävän hallinnollista työtä. Essote päätti hinnanmuutoksista kokouksessaan 17. kesäkuuta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka