Mikkeliläisyritys kaavailee virvoitusjuomatehtaan perustamista Hirvensalmelle

Maanantaina kokoontuva Hirvensalmen kunnanhallitus luo raamit sille, toteutuuko kuntaan kaavailtu virvoitusjuomahanke vai ei.

Hirvensalmella on laadittu aiesopimus mikkeliläisen Omajuoma-yrityksen kanssa. Tanja Rihu

Kirsti Vuorela

Mikkeliläisyritys Omajuoma suunnittelee virvoitusjuomabisneksen käynnistämistä Hirvensalmella.

Yritys haluaa käyttää Vilkonharjun vedenottamon raakavettä tuotantonsa raaka-aineena ja ostaa Hirvensalmen kunnalta maata tarvittavien tuotantotilojen rakentamiseen.

Hirvensalmen kunta, Hirvensalmen vesi ja Omajuoma ovat laatineet aiesopimuksen yhteistyöstä. Sopimus on käsiteltävänä Hirvensalmen kunnanhallituksen ensi maanantain kokouksessa.

Aiesopimuksen mukaan Omajuoma rakentaa ostamalleen maalle tuotantotilat, mikäli Hirvensalmen kunta myöntää rakennusluvan pullottamolle ja mikäli Etelä-Savon ely-keskus myöntää rakentamiseen investointitukea.

Maanantain kokouksen esityslistalla on myös kauppakirjan hyväksyminen. Kauppakirjalla kunta myy Omajuomalle 12 tuhannen neliön määräalan 8 000 euron hintaan. Määräala lohkaistaan Vilkko-nimisestä tilasta.

Kaavamuutos vireille

Kauppakirjaluonnoksen mukaan määräala myydään vedenpullottamon ja virvoitusjuomatehtaan rakentamista varten.

Aiesopimukseen on kirjattu maininta, jonka mukaan Hirvensalmen kunta käynnistää kaavamuutoksen, jolla myytävästä tontista saadaan teollisuusaluetta.

Omajuoma on vuonna 2014 perustettu osakeyhtiö, jonka osoite on Otavassa. Toistaiseksi yhtiön liiketoiminta on ollut pienimuotoista. Viimeiset tilinpäätöstiedot ovat vuodelta 2019, jolloin yhtiö teki 18 000 euron liikevaihdolla 6 000 euron tappion.

Yritys on vesihankkeen myötä siirtymässä kokonaan Hirvensalmelle.

Aiesopimusluonnoksen perusteella Omajuoma vaikuttaa olevan kiinnostunut hankkimaan yksinoikeuden Vilkonharjun vedenottamon raakaveden kaupalliseen pullottamiseen.

Hirvensalmen kunta on elinkeinostrategiassaan painottanut kunnassa sijaitsevien luonnonvarojen jalostamista ja hyödyntämistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka