Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä kahdeksan uutta koronatartuntaa viikonlopun jäljiltä – Osa tartunnoista tuntemattomasta lähteestä

Tartunnan saaneista osa oli jo saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Testiin on yhä syytä hakeutua pienistäkin oireista, painottaa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Mikkelissä on perjantain jälkeen todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa, selviää Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten tiedotteesta.

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että tartunnat liittyvät kolmeen eri tartuntaketjuun. Ketjuista yhden lähde on ulkomailla ja kahden tuntematon.

– Ne ovat joko paikallisia tartuntoja tai sitten niiden lähde on muualta Suomesta, Seppälä arvioi.

Altistumisia on sattunut myös eräässä Mikkelin keskussairaalan yksikössä. Altistuneet on Seppälän mukaan tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Osa tartunnan saaneista oli rokotettu kertaalleen

Rokotukset edistyvät Essoten alueella Seppälän mukaan hyvin, mutta yksi rokote ei vielä anna täyttä suojaa tartunnalta.

– Nytkin osa tartunnan saaneista oli kertaalleen rokotettuja. Rajoitusten poistuttua yksilöiden vastuu on nyt suurempi, Seppälä muistuttaa.

Seppälä kehottaa hakeutumaan testiin pienistäkin oireista, toimimaan terveysturvallisesti ja muistamaan annetut ohjeet.

Rokotusten piiriin nuoria riskiryhmäläisiä

Koronarokotukset on Essoten alueella nyt avattu myös 12–15-vuotiaille riskiryhmään kuuluville. Riskiryhmään kuuluminen määräytyy nuorilla samoin perustein kuin aikuisilla.

– Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan, kertoo tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Yli 16-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on Essoten alueella saanut nyt rokotuksen piirissä olevista ikäluokista 79 prosenttia eli yhteensä 64 000 henkilöä. Täyden rokotussarjan on saanut hieman alle 17 800 henkilöä.