Sauna paloi Saunasaaressa Mikkelissä – Salama sytytti useita maasto- ja rakennuspaloja maakunnan länsipuolella

Tiina Knaappila

Salama sytytti maasto- ja rakennuspaloja Mikkelissä, Hirvensalmella ja Kangasniemellä maanantaina. Ukkosrintama pyyhkäisi maakunnan länsipuolen yli iltapäivällä.

Mikkelissä paloi sauna Murtoniemen vieressä olevassa Saunasaaressa Kyyvedellä. Päivystävä palomestari Timo Merivirta Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että sauna paloi kivijalkaan asti, mutta vieressä oli kaksi rakennusta, jotka pelastuslaitos sai suojeltua tulelta.

Hälytys tuli kello 17.34.

Hirvensalmella Väisälänsaaressa paloi alue, joka oli kooltaan noin sata metriä kertaa sata metriä. Hälytys tuli kello 18.18.

Kangasniemellä paloi puolitoista hehtaaria maastoa Maununvuorella Hankasalmen rajalla. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Etelä-Savosta ja Keski-Suomesta.

Hälytys tuli kello 19.19 ja päivystävä palomestari Jari Iskanius kertoi kello 22.30 aikaan, että palo on saatu rajattua ja hallintaan.

Lisäksi Kangasniemellä paloi ulkorakennus Pylvänälänkujalla. Hälytys tuli 15.38. Tissarintiellä syttyi pieni maastopalo, josta pelastuslaitos sai hälytyksen kello 16.49.

Pelastuslaitosta ovat työllistäneet myös kaatuneet tai kaatumassa olevat puut, joita on ollut useita enimmäkseen Pieksämäen suunnalla, mutta myös ainakin Mikkelissä, Hirvensalmella ja Pertunmaalla.

Uutista on päivitetty kello 22.36. Lisätty tietoa Maununvuoren palosta.

Palvelut

Ruokapaikka