Pieksämäen kaupunginhallitus esittää valtuustolle kahden rivitalon purkamista

Pieksämäellä ollaan purkamassa kaksi vähäiselle käytölle jäänyttä rivitaloa.

Roosa Salminen

Pieksämäen kaupunginhallitus päätti maanantaina Montolan kylällä sijaitsevien rivitalojen purkamisesta. Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että Pölkönhovintien 8 ja Ruukintie 460 talot puretaan.

Päätökseen sisältyi, että Pieksämäen kaupunki rahoittaisi Virtasalmen Vuokratalot Oy:n kiinteistöjen purkukustannukset, jotka alustavan arvion mukaan ovat 80 000 euroa.

Purkamisen aikainen rahoitus myönnettäisiin sillä ehdolla, että purkukustannuksiin saadaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran purkuavustus, joka maksettaisiin kokonaisuudessaan kaupungille. Lisäksi purku-urakka kilpailutettaisiin kaupungin hankintaohjeen mukaisesti.

Huono kunto, alhainen käyttöaste

Pieksämäen Haka Oy on vuodesta 2017 lähtien hallinnoinut Virtasalmen Vuokratalot Osakeyhtiötä, johon kuuluvat kaupungin kokonaan omistamat neljä vuokrarivitaloa ja yksi asuinhuoneisto.

Neljästä vuokrarivitalosta kaksi sijaitsee Montolan kylällä ja kaksi Virtasalmen kirkonkylässä.

Montolassa sijaitsevat rivitalot ovat huonokuntoiset, ja niiden käyttöaste on alhainen. Taloissa on yhteensä 18 asuntoa, joista vuokrattuna on tällä hetkellä seitsemän huoneistoa.

Ruukintiellä sijaitsevista asuinnoista terveystarkastaja on asettanut neljä asuntoa asumiskieltoon vuonna 2018.

Montolan rivitalojen vuokratuotot eivät kata kiinteistöjen ylläpidosta ja lainojen hoidosta aiheutuvia kustannuksia. Lisäksi peruskorjauskustannukset olisivat huomattavat eikä talojen kunnot huomioon ottaen korjaus olisi kannattavaa.

Nykyisille asukkaille osoitettaisiin vuokra-asunto yhtiön muusta asuntokannasta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka