Mäntyharjussa kuullaan tilaustyönä valmistettu sinfoniaorkesterin konsertti, joka on yksi taidekeskus Salmelan kaikkien aikojen suurimmista

Konsertin on valmistellut kapellimestari Arto Paju.

Taidekeskus Salmelan yksi suurimmista konserteista järjestetään heinäkuussa. Tanja Rihu

Nina Lahtinen

Mäntyharjussa taidekeskus Salmelassa järjestetään Arto Pajun tilaustyönä valmistelema konsertti heinäkuussa. Konsertissa kuultava musiikki perustuu säveltäjän muistiinpanoihin, joita on kertynyt neljältä eri vuosikymmeneltä. Kyseessä on yksi Salmelan kaikkien aikojen suurimmista konserteista.

Konsertti on sävelletty sinfoniaorkesterille ja mukana on kuusi solistia. Paju toimii konsertin kapellimestarina. Konsertissa kuullaan muun muassa viulukonserton kantaesitys, konsertto kahdelle klarinetille ja lauluja vuosien varrelta. Lisäksi konsertissa kuullaan aarioita oopperasta, jonka kantaesitys on Salmelassa ensi kesänä.

Orkesterina toimii konserttia varten kasattu noin 50-henkinen sinfoniaorkesteri, Salmela Festival Orchestra. Orkesterin runkona on Arto Paju Big Band vahvistettuna Soul Strings -jousistolla, käyrätorvilla, oboella, patarummuilla ja taustakuorolla.

Wiipuri-oopperan aarioita esittävät oopperan solistit Hanna Hoikkala ja Ville Rusanen, lauluja esittää Mikael Konttinen, viulukonserton solistina on Jesse Viinikangas ja klarinettikonserton esittävät Kimmo ja Pauli Leppälä.

Arto Pajun sävellyskonsertti Salmelan puistonäyttämöllä torstaina 1. heinäkuuta kello 18.00.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka