Essoten alueella todettiin 12 koronatartuntaa juhannuksena

Toisia rokoteannoksia haetaan ripeässä tahdissa.

Venäjältä palanneet EM-kisaturistit ja pääkaupunkiseudulta saapuneet kotimaan matkailijat erottuivat juhannusviikonloppuna todettujen tartuntojen kantajissa. Taru Hokkanen

Aleksi Mäkelä

Juhannusviikonloppuna Essoten alueella testatuista koronavirusnäytteistä 12 oli positiivisia. Suurin osa tartunnoista oli peräisin matkailusta.

– Alueelle on saapunut paljon väestöä muualta Suomesta sekä ulkomailta. Venäjä erottuu ulkomailta peräisin olevissa tartunnoissa, mutta joukossa on myös muita kuin jalkapallon EM-turnauksessa Venäjällä vierailleita. Kotimaisten tartuntalähteiden joukossa esiintyy enimmäkseen pääkaupunkiseutua, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä taustoittaa Essoten tiedotteessa.

Ulkomailta Suomeen palaaville suositellaan vahvasti omaehtoista karanteenia siihen saakka, kunnes kotipaikkakunnalla tehdystä koronatestistä on saanut negatiivisen tuloksen. Kotiinpaluun jälkeinen koronatesti tehdään kolme vuorokautta paluun jälkeen.

Tartunnanjäljitys työllistää tällä hetkellä Essotea, koska Etelä-Savoon palanneiden matkailijoiden keskuudessa on havaittu paljon kontakteja ja julkisilla paikoilla oleskelua.

– Kontaktien myötä tartunnat eivät rajoitu pelkästään Mikkeliin, joten koko Etelä-Savossa kannattaa hakeutua koronatestiin pienimmistäkin oireista, Seppälä jatkaa.

Ensimmäinen koronarokote on annettu Essoten alueella nyt yli 65 000 henkilölle. Se kattaa noin 68 prosenttia koko alueen väestöstä ja yli 80 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä nousee nyt ensimmäisen rokotteen määrää vauhdikkaammin. Kakkosrokotteen on saanut jo reilut 19 000 henkilöä.

– Tällä hetkellä rokotusaikoja on saatavilla myös heinäkuulle, pandemiapäällikkö Hans Gärdström toteaa Essoten tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka