Kuusi uutta koronatartuntaa Mikkelissä ja Puumalassa tiistaina – "Kaikissa Essoten alueen kunnissa on kasvanut riski koronatartunnan saamiseen"

Koronaviruksen deltamuunnosta on löytynyt myös Etelä-Savosta.

Tiina Knaappila

Kuusi uutta koronavirustartuntaa on löytynyt Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueelta maanantain jälkeen.

Kaikkien lähde ei ole ulkomailla, Essote kertoo tiedotteessa.

Mikkelin lisäksi myös Puumalassa on todettu tartuntoja kesäasukkaiden parissa viime päivinä. Tartuntojen lähde on todennäköisesti lähialueella.

– Kaikissa Essoten alueen kunnissa on kasvanut riski koronatartunnan saamiseen, joten edelleen pitää huolehtia suojaavista toimenpiteistä, eli turvaväleistä, kasvomaskeista ja käsihygieniasta. Koronatestiin on syytä hakeutua pienistäkin oireista, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Venäjältä maahan tulleet uuteen testiin vielä viikon kuluttua

Koronaviruksen deltamuunnosta on löytynyt myös Etelä-Savosta, sillä todennäköisesti valtaosa viime viikon tartunnoista on sitä.

Essoten alueella viime viikolla positiivisiksi todettujen näytteiden ensimmäiset tulokset saatiin tiistaina, ja ne osoittautuivat deltamuunnoksen aiheuttamiksi. Tartunnat on jäljitetty ulkomaille.

– Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti kaikille Venäjältä maahan tulleille vielä testausta 7–10 vuorokauden kuluttua maahan saapumisesta, vaikka niin kutsuttu 72 tunnin testi olisikin negatiivinen ja olo oireeton, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on antanut suosituksen, että jalkapallon EM-turnauksesta ulkomailta palanneiden kanssa aikaansa viettäneitä tai muutoin lähikontaktissa olleita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, vaikka heillä ei olisi oireita.

Deltamuunnoksen on todettu leviävän helpoimmin tähänastisista koronaviruksen muunnoksista. Käytössä olevat koronavirusrokotteet antavat kuitenkin suojaa myös deltamuunnoksen vakavalle tautimuodolle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka