Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnonperintösäätiö etsii kuhankeittäjälle suojeltavaa metsää Etelä-Savosta

Lahjoituksia suojelukampanjaan otetaan vastaan kahden vuoden ajan.

Etelä-Savon maakuntalinnulle eli kuhankeittäjälle etsitään maakunnasta metsää, joka voitaisiin suojella lajin kotimetsäksi.

Vuonna 2015 kuhankeittäjä määriteltiin erittäin uhanalaiseksi. Se pesii enimmäkseen Etelä- ja Järvi-Suomessa.

Kuhankeittäjän tyypillisiä elinympäristöjä ovat vanhat lehtimetsät, jotka sijaitsevat vesistöjen lähettyvillä. Vastaavien lehtimetsien suojeleminen on merkittävä keino kuhankeittäjän säilymisen turvaamisessa, kertoo Luonnonperintösäätiö verkkosivuillaan.

Kampanjassa ovat mukana Luonnonperintösäätiö, Etelä-Savon lintuharrastajat Oriolus ry, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, Kangasniemen luonto ry, Pidä saaristo siistinä ry ja Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri. Luonnonperintösäätiön vastuulla on kotimetsän etsiminen ja suojeluprosessi.

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan lahjoittamalla siihen haluamansa summan. Heinäkuun 1. päivänä avattu keräys on avoinna kaksi vuotta. Kampanjaan voi lahjoittaa kampanjasivujen kautta tai siirtämällä rahaa suoraan Luonnonperintösäätiön keräystilille.