Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastuslaitoksella kiireinen sunnuntai Mikkelin seudulla – Onnettomuuksia on sattunut ja paloja syttynyt ympäri maakuntaa

Tehtäviä on ollut päivän mittaan niin Ristiinassa, Kangasniemellä kuin Hirvensalmella. Lisäksi Pieksämäellä maastopalo uhkasi sytyttää rantamökin.

Etelä-Savon pelastuslaitoksella on ollut sunnuntaina hikinen iltapäivä. Päivystävän palomestarin Jarno Laikolan mukaan tehtäviä on riittänyt ympäri maakuntaa.

Hälytyssuma alkoi itse asiassa jo hieman ennen puoltapäivää. Hirvensalmella Puulasalossa syttyi remontin yhteydessä pieni palonalku, jonka paikalla olleet onnistuivat kuitenkin itse sammuttamaan.

Pelastuslaitos tarkasti tilanteen ja varmisti, ettei palo ollut päässyt leviämään muualle rakenteisiin. Vahinkoa ei sattunut.

Mönkijäonnettomuus Ristiinassa

Hieman kahdentoista jälkeen Ristiinassa sattui tieliikenneonnettomuus. Turma sattui Hangastenmaan alueella.

Mönkijän kuljettaja oli ajanut ajoneuvonsa ulos tieltä, minkä seurauksena mönkijä kaatui ojaan ja kuljettaja jäi sen alle. Kuljettaja loukkaantui tilanteessa lievästi.

Paikalle löytäneet sivulliset auttoivat kuljettajan pois mönkijän alta. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi ensihoidon avustaminen ja mönkijän siirtäminen paremmalle paikalle odottamaan pois kuljettamista.

Rekan perävaunu syttyi Kangasniemellä

Valtatie 13:lla Kangasniemellä syttyi pieni tulipalo rekan perävaunun alla. Hälytys liikennevälinepalosta Jyväskyläntiellä tuli yhden aikaan.

Laikolan mukaan perävaunun jarru tai laakeri oli kuumentunut ja sytyttänyt pienen palon. Kuljettaja onnistui kuitenkin sammuttamaan palon alkusammutuksella.

Pelastuslaitos jäähdytti kuumennutta pyörän napaa vedellä. Laikolan mukaan rekka pääsi jatkamaan matkaa normaalisti.

Pieksämäellä paloi maastoa

Puoli kahden aikaan pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta Pieksämäellä. Palo syttyi Rummukan kylällä viitisentoista kilometriä Pieksämäeltä Varkauteen päin.

Palomestari Ville Tuovinen kertoo tiedotteessa, että palo uhkasi järven rannassa ollutta kesämökkiä.

– Sivullisten ilmoittajien ripeän toiminnan ansiosta mökki säästyi vahingoitta, sanoo Tuovinen tiedotteessa.

Pelastuslaitos sai maastopalon hallintaan nopeasti yksiköiden päästyä palopaikalle.

Tuovinen muistuttaa myös, että maasto on Etelä-Savossa erittäin kuivaa, minkä vuoksi on voimassa metsäpalovaroitus. Sen aikana avotulen teko on poikkeuksetta kiellettyä.