Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukkosmyrskyrintama aiheuttanut useita aineellisia vahinkoja Etelä-Savossa – Maastoa ja rakennuksia on syttynyt palamaan ympäri maakuntaa

Ukkosmyrskyrintama kulkee parhaillaan Etelä-Savon poikki lännestä itään. Kello neljältä Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi kertoi, että maan Etelä-Savon länsiosa alkaa poutaantua ja rintama liikkuu itään päin.

Kovin ukkosmyrsky on ollut neljän aikaan idässä. Ilmatieteen laitoksella arvioitiin tuolloin, että kuuteen mennessä puuskatilanne on rauhoittunut myös Savonlinnassa. Rintaman väistyttyä säästä ennustetaan puolipilvistä ja aurinkoista.

– Rintama on nopealiikkeinen. Sen väistyttyä rajuilma ei palaa enää, päivystävä meteorologi kommentoi.

Maakunnan suurin tuulen nopeus, 23,4 metriä sekunissa, mitattiin Juvan asemalla. Koko maassa on ollut voimakkaita tuulenpuuskia päivän aikana, eikä Etelä-Savon tilanne eroa ympäröivien maakuntien tilanteesta.

Sadetta on mitattu eri asemilla vaihtelevasti: joillain asemilla on satanut tuskin lainkaan, joillain asemilla jopa lähemmäs 20 millimetriä. Juvan asemalla mitattiin 4,5 millimetriä.

Myrsky työllistänyt pelastuslaitosta

Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa, että myrsky on aiheuttanut alueella useita maastopalo-, rakennuspalo- ja vahingontorjuntatehtäviä.

Puoli neljältä pelastuslaitos kertoi, että yksiköt ovat usealla onnettomuuspaikalla Mikkelin lähialueilla. Suurimpia tehtäviä ovat olleet maastopalot Hirvensalmella ja Mikkelin Anttolassa. Jokimäentien tehtävä on pelastuslaitoksen osalta päättynyt, Rupakonvirrantiellä sammutustyöt ovat vielä puoli neljältä käynnissä.

Pieksämäellä salama on iskenyt iltapäivän aikana puuhun ja kulkeutunut omakotitalon sähköpääkeskukseen. Omakotitalo tuhoutui rakennuksen sisäpuolelta palossa, mutta ulkopuolelta talo jäi lähes vaurioitumattoman näköiseksi.

Mikkelin Anttolassa Kaarnalamminmäellä paloi maastoa noin kuusi hehtaaria. Maastopalopaikalla sammutustyöt olivat iltapäivältä puoli kuuden aikaan edelleen käynnissä.

Mikkelissä Veikantiellä puolestaan salama sytytti noin 60 neliömetrin piharakennuksen palamaan. Puoli neljältä sammutustyöt olivat edelleen käynnissä.

Savonlinnassa on ollut kello 15 ja 16 välillä neljä eri vahingontorjuntatehtävää. Savonlinnassa salama on ainakin iskenyt omakotitalon pihapiirissä sähkömuuntajaan. Muuntaja syttyi tilanteessa palamaan, mutta palo ei levinnyt maastoon.

Uutista päivitetty 18.7.2021 klo 18.05 Pieksämäen, Savonlinnan ja Mikkelin Anttolan ja Hiirolan tuoreilla myrskyyn liittyvillä tapahtumilla.

Uutista korjattu 19.7.2021 klo 14.15: Poistettu jutusta virheellinen tieto, että Veikantien palopaikka sijaitsisi Mikkelin Hiirolassa.