Essoten alueella on todettu 11 koronatartuntaa perjantain jälkeen – Koronalle on voinut altistua St Michel -raveissa lauantaina

Paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan koronanäytteenottoon pienistäkin oireista.

Essoten alueella on 11 uutta koronatartuntaa viikonlopun jäljiltä. Taru Hokkanen

Roosa Salminen

Essoten alueella on todettu 11 uutta koronatartuntaa perjantain 16. heinäkuuta jälkeen. Lähes kaikkien sairastuneiden kotipaikkakunnat ovat Etelä-Savon ulkopuolella.

Essoten mukaan tartunnanjäljitys on selvittänyt, että kolme tartunnoista on peräisin ulkomailta. Loput ovat kotimaista alkuperää. Osittain tartunnanjäljitys on vielä kesken ja altistumispaikkoja kartoitetaan.

– Koronalle on voinut altistua ainakin St Michel -ravitapahtumassa Mikkelissä lauantaina 17. heinäkuuta. Kaikkia paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan hyvin herkästi koronanäytteenottoon, mikäli pieniäkin oireita ilmenee, jotta tartuntaketjuja ei pääsisi syntymään. Nettisivuillamme on esillä myös muita julkisia altistumispaikkoja, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström neuvoo tiedotteessa.

– Hyvä uutinen on se, että Essotella ei tällä hetkellä ole yhtään sairaalahoitoa vaativaa koronapotilasta osastoilla, Gärdström jatkaa.

Rokotuksiin kannustetaan

Koronarokotukset jatkuvat Essoten alueella painottuen kakkosrokotusannoksiin, joita annetaan noin 900 rokotteen päivävauhdilla. Ensimmäisiä rokotusaikoja on edelleen varattavissa.

– Nuorten aikuisten parissa, 16-vuotiaista noin kolmekymppisiin, on vielä jonkin verran täysin rokottamattomia. Koronarokotteen ottamalla suojaa niin itseään kuin läheisiään. Korkealla rokotuskattavuudella yhteiskuntamme voi välttää kovia rajoituksia. Niin nuorten aikuisten kuin myös muiden rokottamattomien kannattaa varata rokotusaikansa nettisivujemme kautta, Gärdström painottaa tiedotteessa.

Essoten mukaan yksi rokoteannos antaa jo hieman suojaa vakavalle koronavirustaudille. Ykkösrokotteen on saanut Essoten alueen väestöstä jo noin 83 prosenttia 16 vuotta täyttäneistä. Toinen rokoteannos parantaa suojan tasoa merkittävästi. Sen saaneita on Essoten alueella nyt noin 41 prosenttia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka