Kuusi uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Valtaosa tartunnoista on herkästi tarttuvaa delta-varianttia

Testauksen ajanvaraus on ruuhkautunut, mutta ajan saa viimeistään seuraavalle päivälle.

Valtaosa Essoten alueen koronatartunnoista on herkästi tarttuvaa delta-varianttia. Taru Hokkanen

Roosa Salminen

Eilisen tiistaipäivän jälkeen Essoten alueella on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Pandemiapäällikko Hans Gärdström kertoo tiedotteessa, että tartunnanjäljityksessä on jouduttu tekemään kovasti töitä.

– Viime päivien tartuntojen johdosta karanteeniin asetettujen määrä hipoo jo kahtasataa.

Valtaosa tartunnoista on delta-varianttia, joka tarttuu herkästi. Tartunnan saaneet ovat pääasiassa 20–40-vuotiaita. Essote tiedottaa, että tartuntaketjujen katkaisemisessa olennaista on karanteeniohjeiden noudattaminen myös kesäloma-aikana.

– Ilman karanteeniakin suosittelen, että tavattaisiin ihmisiä vain pienissä ryhmissä ja mieluiten ulkotiloissa, sillä koronaviruksen delta-variantti tarttuu äärimmäisen helposti. Koronatestaukseen on nyt hakeuduttu todella hyvin, joten siitä kiitos kaikille vastuuntuntoisille, Gärdström kiittää tiedotteessa.

Tiistaina 20. heinäkuuta Essoten päiväkohtainen koronatestien lukumäärä oli suurin koko korona-aikana, tarkoittaen yhteensä noin 460 testiä. Osa näytteistä on lähetetty Kuopioon analysoinnin nopeuttamiseksi.

Essote testaa näytteitä täydellä kapasiteetillaan, Mikkelissä kahdella testipisteellä, mutta tästä huolimatta testauksen ajanvaraus on ruuhkautunut. Päivystysavun koronalinjalle on tällä hetkellä pitkä jono, ja nettivarauksessa aikaa ei välttämättä saa enää samalle päivälle.

– Näytteenottoajan saa kuitenkin viimeistään seuraavalle päivälle, ja tulokset valmistuvat keskimäärin vuorokaudessa. Pisimmillään tulokset ovat valmistuneet parissa päivässä, Gärdström kertoo Länsi-Savolle.

Jos kokee selviä koronaan viittaavia oireita, ei tule tavata ketään muita vaan pitää soittaa Päivystysavun koronalinjalle numeroon 116 117.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka