Essoten alueella runsaasti uusia koronatartuntoja – Viikonlopun aikana vahvistettiin 14 uutta tartuntaa

Suurin osa sairastuneista on alle 40-vuotiaita.

Pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa edelleen pitämään muiden ihmisten tapaamisten määrän pienenä. Arkisto/Mikko Kontti

Roosa Salminen

Essoten alueella on todettu perjantain 23. heinäkuuta jälkeen yhteensä 14 uutta koronavirustartuntaa.

Viikonloppuna Mikkelissä otettiin runsaat 250 koronanäytettä, mihin nähden tartuntamäärät ovat korkeita. Viime viikon alussa syntynyt testausruuhka on Essoten mukaan ohi.

Tartunnanjäljityksessä on saatu selville jo lähes kaikkien tartuntojen lähteet ja ketjut.

– Suurin osa sairastuneista on nyt alle 40-vuotiaita. Tartuntoja tulee perhepiireistä, ystävien tapaamisista, perhejuhlista ja harrastuksista, eli edelleen kannattaa pitää henkilötapaamisten määrät pieninä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että vaikka taudinkuva rokotetuilla henkilöillä yhä harvemmin kehittyy vakavaksi, voi koronavirusinfektio olla varsin kiusallinen ja pitkäkestoinen sairaus.

Essotella ei ole tällä hetkellä osastohoidossa yhtään potilasta koronan vuoksi.

– Alueellamme on kuitenkin testattu positiiviseksi vapaa-ajan asukkaita, joista osa on siirtynyt sairastamaan kotipaikkakunnalleen ja jopa sairaalahoitoon. Vähäoireisestakin koronataudista voi seurata jälkioireita ja tämänkin vuoksi on tärkeää, että sairastumismäärät saadaan pysymään alhaisina, Gärdström muistuttaa tiedotteessa.

Viikonlopun tartunnoissa oli mukana rokottamattomia ja jo kertaalleen rokotettuja. Kaksi rokoteannosta antaa Essoten mukaan hyvän suojan tartuntaa vastaan ja yksi rokoteannos jo merkittävää suojaa vakavalle tautimuodolle.

Essote tarjoaa edelleen aikoja ensimmäisille koronarokotuksille.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Varaa aika rokotukseen täältä.

Katso altistumispaikat täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka