Pieksämäellä on todettu tällä viikolla kolme koronatartuntaa – Julkisia altistumispaikkoja ei tiettävästi ole

Tartunnat liittyvät matkailuun ja ovat lähtöisin paikkakunnan ulkopuolelta.

Pieksämäellä on asetettu neljä henkilöä karanteeniin tämän viikon koronatartuntojen johdosta. Taru Hokkanen

Sanni Haikarainen

Pieksämäellä on tämän viikon aikana on todettu kolme koronatartuntaa, kaupunki tiedottaa. Kaikki tartunnat liittyvät matkailuun ja ovat lähtöisin paikkakunnan ulkopuolelta. Karanteeniin on määrätty yhteensä yhdeksän henkilöä, joista neljä on Pieksämäeltä. Julkisia altistumispaikkoja ei Pieksämäellä tai lähikunnissa tiettävästi ole.

Essoten alue on toistaiseksi epidemian perustasolla, mutta kasvomaskin käyttösuositusta on laajennettu koskemaan myös ulkotiloja. Maskia tulee käyttää myös aina, kun liikutaan oman kodin ulkopuolella ja turvavälien pitäminen on hankalaa.

Työpaikoilla suositellaan kasvomaskien käyttöä, mikäli tilassa työskentelee useampia henkilöitä lähikontakteissa. Lisäksi maskia tulee käyttää kaikissa tehtävissä, joissa ei voida välttää lähikontakteja, esimerkiksi parturikampaamoissa, ravintoloissa, hoitoloissa ja asiakaspalvelutyössä.

Nyt liikkeellä oleva koronavirus on deltavarianttia, joka tarttuu nopeasti ja lyhyissä kontakteissa myös ulkotiloissa. Testiin tulee hakeutua pienistäkin oireista. Ohjeet koronatestin varaamiseksi löytyvät Pieksämäen kaupungin nettisivuilta.

Koronarokotukset etenevät Pieksämäellä, ja tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 12 703 henkilöä ja toisen annoksen 8 161 henkilöä. Ohjeet rokotusajan varaamiseen löytyvät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka