Jäppilän uimaranta Pieksämäellä asetettu uimakieltoon sinilevän vuoksi – Yleisesti Etelä-Savon levätilanne rauhoittunut viilentyneiden säiden myötä

Sinilevähavaintojen määrä on viileän ja tuulisen sään vuoksi laskenut tällä viikolla, tiedottaa Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely).

Tällä viikolla sinilevähavaintoja ilmoitettiin Mäntyharjun Pyhäveden Haapaselältä ja Pieksämäen Ahvenlammen Jäppilän uimarannalta. Jäppilän uimaranta on asetettu toistaiseksi uimakieltoon.

Muilta paikoilta ilmoitetut havainnot ovat koskeneet vain vähäisiä levämääriä.

Etelä-Savon ely-keskus on mukana valtakunnallisessa sinileväseurannassa ja tiedottaa alueensa levätilanteesta lomakautena muutaman viikon välein sekä silloin, kun tilanteessa tapahtuu olennaisia muutoksia. Etelä-Savon levätilannetta seurataan säännöllisesti 16 järvikohteella.

Pintavedet viilentyneet viime viikkoina

Pintavesien lämpötilat ovat viime viikkojen aikana laskeneet niin Etelä-Savossa kuin muuallakin Suomessa. Suomen ympäristökeskuksen suorittamassa pintavesien lämpötilaseurannassa Haukivuoren Kyyvedellä mitattiin keskiviikkona pintaveden lämpötilaksi 18 astetta ja Oravin Haukivedellä Savonlinnassa 18,1 astetta.

Lämpötilat ovat näillä havaintopaikoilla 1,3–1,4 astetta matalampia, siinä missä kesän hellejakson aikana pintavedet olivat monin paikoin jopa 4–7 astetta normaalia lämpimämpiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka