Torstaina syödään yhteisöllinen illallinen taivasalla – Anttolasta tuttu tapahtuma järjestetään tänä vuonna Mikkelissä myös Emolassa

Valtakunnalliseen tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan mistä päin maailmaa tahansa.

Anttolan satama kutsuu illalliselle. Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Valtakunnallinen Illallinen Suomen taivaan alla -tapahtuma järjestään torstaina 12. elokuuta. Anttolalaiset järjestävät illallisen jo kolmannen kerran. Tänä kesänä mukaan lähtee Mikkelistä ensimmäistä kertaa myös Emola, jonka aktiiviset asukkaat haluavat tuottaa hyvää mieltä toisilleen.

Illallinen Suomen taivaan alla oli Anttolassa ensimmäisen kerran kesällä 2019. Illallisen organisoinnista vastaa jälleen Anttolan asukasyhdistys. Kolmannella kerralla tapahtuman järjestelyt rullailevat varmoin ottein. Illallispöydät on koristeltu valkoisin liinoin Anttolan satamapromenadille kauniin Saimaan rannalle.

Tapahtumaan pääsee osallistumaan kello 18.00 alkaen. Aterian voi ostaa paikallisilta ravintolayrittäjiltä tai mukaan voi ottaa omat eväät. Yhteisen pöydän ääreen kannattaa kutsua naapurit ja tuttavat. Paikalla on elävää musiikkia.

Ilmoittaudu vieraaksi Anttolan illalliselle soittamalla Nina Parkkiselle numeroon 040 411 4665 (ma–ke 9.–11.8.). Voit ilmestyä paikalle myös oman pöydän tai viltin kera. Ilmoittautumistiedot löytyvät myös tapahtuman Facebook-sivulta.

Emolan illallinen jazzin soidessa

Emolassa illallista syödään Revonkatu 18–26:ssa kello 17.30 alkaen. Tarkka paikka on Lamminmäenkadun ja Rönninkadun välissä. Tapahtumaa toteuttava Emolan seura haluaa kutsua mukaan kaikki kaupunginosan asukkaat. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat kalusteet, viltit ja tietenkin eväät. Illallismenun voi tilata myös Ravintola Holvista.

Pehmeitä säveliä kesäiltaan musisoivat Cellar Jazz Duo, Ninna Mustonen ja Pauliina Hintsanen.

Tapahtumaan voi osallistua myös omalla pihalla. Sosiaaliseen mediaan toivotaan kuvia käyttämällä tunnuksia #illallinentaivaanalla ja #emolanseurary.

Emolan illalliselle voi ilmoittautua osoitteessa info@mikkelinemola.fi tai puhelimitse Kaisu Pöyrylle numeroon 044 035 4366 tai Mari Saravolle numeroon 040 356 1211. Lisätietoa Emolan tapahtumasta löydät Facebook-sivulta.

Ensin valtakunnalliseksi, sitten kansainväliseksi

Mikkelin illalliset taivaan alla järjestetään yhteistyössä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Hyvinvoiva asukas -hankkeen kanssa. Tapahtumassa noudatetaan Essoten koronasuosituksia. Osallistujille tarjotaan maskeja ja käsidesiä.

Ensimmäinen Illallinen taivaan alla järjestettiin vuonna 2013 Helsingissä. Suomi 100 -juhlavuonna tapahtuma laajeni valtakunnalliseksi ja muuttui sittemmin kansainväliseksi Finnish Your Dinner -tapahtuman myötä.

Tapahtumapäivinä kuka tahansa missä päin maailmaa tahansa voi järjestää oman illallisensa, ilmoittaa sen tapahtuman kartalle ja kutsua mukaan tuttuja sekä tuntemattomia uusia ystäviä.

Lisätietoja tapahtuman kotisivuilla ja Facebook-sivulla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka