Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon tulevan hyvinvointialueen valmisteluun on luvassa 2,3 miljoonaa euroa – Muutosjohtaja Sami Sipilä: "Rahoitus on hyvin niukka"

Rahoilla muodostettavaan valmisteluorganisaatioon rekrytoidaan henkilöstöä sisäisesti.

Etelä-Savon hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin Vate aloittaa syksyn toimintansa talousarvion valmistelulla ja valmisteluosaston työntekijöiden rekrytoinnilla. Vaten ensimmäinen kokous pidetään 11. elokuuta, kerrotaan tiedotteessa.

Hyvinvointialueiden muodostaminen liittyy valtakunnalliseen sote-uudistukseen. Alustavien laskemien mukaan Etelä-Savo saa hyvinvointialueen valmistelemisen ajalle valtiolta avustusta noin 2,3 miljoonaa euroa, josta vuodelle 2022 on tarkoitettu 1,7 miljoonaa.

– Valmistelun rahoitus on hyvin niukka. Voimme tehdä tällä lähinnä noin kymmenen ihmisen valmisteluorganisaation. Päätettävänä on myös näiden valmistelijoiden rekrytointisuunnitelma, kertoo sote-uudistuksen muutosjohtaja Sami Sipilä tiedotteessa.

Valmisteluorganisaatioon haetaan väkeä niistä organisaatioista, jotka sote-uudistuksen tullessa voimaan muodostavat Etelä-Savon hyvinvointialueen.

Nämä organisaatiot ovat Essoten, Sosterin ja Vaalijalan kuntayhtymät, Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon pelastuslaitos, Pieksämäen kaupunki, Sulkavan kunta ja Rantasalmen kunta.

Sisäinen rekrytointi toteutetaan Kuntarekry-ohjelmiston kautta. Hakuaika on 16.– 22. elokuuta.

Myös julkinen rekrytointi on mahdollista, jos ylemmistä organisaatioista ei löydy tarvittavaa osaamista tai jos se on muuten hyvinvointialueen edun mukaista.