Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pasi Välimäki on nimitetty Maavoimien komentajaksi

Kenraalimajuri Pasi Välimäki nousee tehtävään ensi vuoden alussa. Samalla Välimäki nimitetään kenraalin virkaan vuoden 2026 loppuun saakka.

Kenraalimajuri Pasi Välimäki on nimitetty Maavoimien komentajan tehtävään ensi vuoden alusta lähtien, tiedottaa puolustusministeriö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki nimityksen 13. elokuuta valtioneuvoston esittelystä.

Samalla Välimäki nimitetään kenraalin virkaan ensi vuoden alusta lähtien vuoden 2026 loppuun saakka. Hän ei siis ylenny sotilasarvoltaan kenraaliksi vaan ainoastaan toimittaa kenraalin virkaa.

Kenraalimajuri Välimäki on toiminut Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2019 asti. Sitä ennen hän on palvellut esimerkiksi Karjalan prikaatin komentajana sekä Pääesikunnassa sektorijohtajana ja osastoesiupseerina. Afganistanissa Välimäki palveli suomalaisen kriisinhallintajoukon apulaisoperaatiopäällikkönä. Välimäki on syntynyt vuonna 1965 Turussa.

Maavoimien nykyinen komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko on toiminut tehtävässä kesästä 2017. Hänen kautensa päättyy vuodenvaihteessa, ja hän on jäämässä reserviin.